Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΑΔΜΗΕ: Παρέμβαση από τον εκπρόσωπο εργαζομένων


Στις 16/6/2017 συνεκλήθη έκτακτα το Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ.
Μοναδικό θέμα ήταν η εξουσιοδότηση του Δ.Σ. προς τον ΔΝΣ κ. Καμπούρη να συνυπογράψει  με την STATE GRID EUROPE LIMITED  ένα πολυσέλιδο  έγγραφο, όπως μας δόθηκε την τελευταία στιγμή στα Αγγλικά.
Ουσιαστικά είναι αυτό που καθορίζει τη πορεία λειτουργίας της Εταιρείας τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και τις δεσμεύσεις  που αναλαμβάνουν οι μέτοχοι.Ως Εκπρόσωπος των Εργαζομένων δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να καταψηφίσω, μη δίνοντας λευκή επιταγή.Παράτυπα και παράνομα χωρίς καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας που περιλαμβάνει μείζονα θέματα για τους εργαζομένους.Η υπόσχεση ότι τίποτα δεν θα αλλάξει μετατράπηκε σε δέσμευση τριών χρόνων.Δηλαδή χειρότερα και από την προηγούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας.Το Π.Δ 172/2002 ρητά αναφέρει τις διαδικασίες στην περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος τις διαδικασίες ενημέρωσης των Εκπροσώπων των Εργαζομένων.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις σε καμία περίπτωση ως Εκπρόσωπος των Εργαζομένων δεν μπορώ να συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση – πρόσκληση του Υπουργού που επικυρώνει τα παραπάνω.

Νικολόπουλος Φώτης
Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ ΑΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου