Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σε 8 χρόνια θα εξοφλήσει ο ΠΑΟΚ τη ΔΕΗ


Σε 8 χρόνια θα εξοφλήσει ο ΠΑΟΚ τη ΔΕΗ



Εγκρίθηκε εχθές Τρίτη, από το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ ο διακανονισμός των ανεξόφλητων οφειλών του ΠΑΟΚ προς τη ΔΕΗ. Ειδικότερα, από τα περίπου 550.000 ευρώ που χρωστάει η ομάδα στην επιχείρηση περί τα 350.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 100 έντοκες δόσεις. Τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ θα αντισταθμιστούν με επικοινωνιακές δράσεις, δηλαδή με διαφημιστική προβολή της ΔΕΗ στους αγώνες που θα διοργανώνει ο ΠΑΟΚ.

Ο συγκεκριμένος διακανονισμός βασίστηκε σε απόφαση που είχε πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προ δεκαημέρου. Αφορούσε στους φορείς κοινωνικού ενδιαφέροντος (π.χ. αθλητικά σωματεία, πολιτιστικά κέντρα κ.ά), οι οποίοι χρωστούν στην επιχείρηση και έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν ένα μέρος των οφειλών τους με ανταποδοτικό τρόπο. Όπως αναφέρει στο «Βήμα»,
στέλεχος της ΔΕΗ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει αντίστοιχη απόφαση και για άλλο αθλητικό σωματείο.

Εντός του μήνα θα προχωρήσει η ΔΕΗ και στην ανάθεση σε ιδιώτη του έργου που αφορά στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των ανεξόφλητων οφειλών, οι οποίες φτάνουν περίπου τα 2,5 δις ευρώ.  Πάντως, όπως είχε δηλώσει προημερών σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, το καθεστώς των δόσεων και η παροχή έκπτωσης 15% προς τους συνεπείς καταναλωτές έχουν αποδώσει "καρπούς". Όπως ανέφερε, κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, η ΔΕΗ είχε περίπου ίδιες εισπράξεις σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016, όταν τότε το μερίδιο της στην αγορά ήταν 7%-8% μεγαλύτερο και δεν υπήρχε η έκπτωση του 15%.

 http://www.tovima.gr/society/article/?aid=899107#.WbAzQgT1-Eo.facebook

Αρχειοθήκη ιστολογίου