Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Π. Καμμένος: Τι απαντά για το μέλλον της ΔΕΗ

Αν, στα πλαίσια μιας νέας εθνικής πολιτικής, αλλάξει το εθνικό καύσιμο και από το λιγνίτη πάμε στο φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο, τότε θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους και τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που έχουν υποστεί πολλά μέχρι τώρα.
Αυτό απάντησε ο υπουργούς Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, σε ερώτηση του Μιχάλη Αγραφιώτη από το West Channel Κοζάνης, σχετικά με τις σκέψεις του για τη ΔΕΗ και τις επικείμενες ανακατατάξεις στο χώρο τις ενέργειας, με την επικείμενη πώληση μονάδων.
Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Καμμένου είχε ως εξής:
«Η Δυτική Μακεδονία στηρίζεται επάνω στη ΔΕΗ και ήμουν από εκείνους που στήριζα, στηρίζω και θα στηρίζω πάντα τη δυνατότητα της Ελλάδας να έχει
ενεργειακή αυτονομία. Μέχρι τώρα ήταν ο λιγνίτης. Αν αύριο είναι το φυσικό αέριο, πιστεύω ότι αυτές τις επενδύσεις οφείλουμε να τις κάνουμε στις περιοχές που έχουν πληρώσει μέχρι τώρα το κόστος. Δηλαδή δε θα πάρουμε από την Πτολεμαΐδα τα εργοστάσια να τα πάμε στη Θήβα.
Θα πρέπει, με μια σοβαρή εθνική πολιτική, αν αλλάξουν τα δεδομένα της ενέργειας να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στον τόπο που έχει πληρώσει. Τα σπλάχνα της γης στη Δυτική Μακεδονία έχουν βγει έξω. Δε θα παρατήσουμε τη Δυτική Μακεδονία για να πάμε αλλού. Θα πρέπει να δώσουμε εκεί την προτεραιότητα και θα την δώσουμε εκεί την προτεραιότητα.
Μέχρις ότου όμως φτάσουμε να κάνουμε αλλαγή της ενέργειας, ο λιγνίτης παραμένει στην Ελλάδα το μέσον εκείνο που μας διασφαλίζει την ενεργειακή μας αυτονομία. Αν αύριο βγάλουμε πετρέλαια ή φυσικό αέριο, όμως, θα πρέπει εκεί, στους εργαζόμενους που έχουν δώσει την ψυχή τους και τη ζωή τους και τις περιοχές που έχουν υποστεί τις τεράστιες ζημίες, να πρέπει να τους δώσουμε προτεραιότητα, και θα το κάνουμε. Επιμένω σε αυτό».
 Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό βίντεο

 Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου