Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

EΔΟΠ-ΔΕΗ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Την ίδια τακτική ακολουθεί και αυτή η Διοίκηση σε σχέση με τις προηγούμενες, που αφορά την πρόσληψη συμβούλων.
Έτσι λοιπόν, συνεχίζεται η κατασπατάληση Δημόσιου χρήματος, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει οικονομικά προβλήματα, απαξιώνοντας παράλληλα το έμπειρο προσωπικό και υποτιμώντας άξια και ικανά στελέχη της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Πρόσληψη συμβούλου προκειμένου να μας υποδείξει πως θα εισπραχθούν τα 2,5 δισ. ανεξόφλητων λογαριασμών με κόστος 12 εκατ.€. Άραγε το έμπειρο και επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η επιχείρηση δεν μπορεί να βρει τρόπους είσπραξης;
  • Πρόσληψη συμβούλου για την είσοδο της ΔΕΗ στην αγορά φυσικού αερίου με δαπάνη που ξεπερνά τα 500 χιλ.€
  • Πρόσληψη συμβούλου Mckinsey με κόστος 1,2 εκατ. € προκειμένου να μας προτείνει το νέο μετασχηματισμό της ΔΕΗ, λες και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ δεν έχουν άποψη και πρόταση. Μόνο που για τον ίδιο λόγο το Υπουργείο, προσέλαβε άλλον σύμβουλο Lazard!!! Μας θυμίζει το γνωστό φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη!!!
  • Πρόσληψη συμβούλου με αντικείμενο την αξιοποίηση του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού. Συνολικού προϋπολογισμού 300 χιλ €!!!
Αυτό και αν δεν είναι κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Μήπως ξαφνικά τα υπηρεσιακά στελέχη ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν που να τοποθετήσουν το προσωπικό προκειμένου να αποδώσει καλύτερα; Στην δαπάνη αυτή θα πρέπει να προστεθούν και οι μετακινήσεις 140 συναδέλφων από την επαρχία, σε σύνολο 270, προκειμένου να έρθουν στην έδρα της εταιρείας στην Αθήνα για να δώσουν συνέντευξη.
Προσφάτως διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο, ότι θα προσλάβουν ειδικό για την Ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών. Άραγε τόσα έμπειρα στελέχη της Πληροφορικής, δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο έντυπο;
 Εμπορία
Χωρίς καμία ενημέρωση, τουλάχιστον στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  η Διοίκηση προχώρησε σε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών στην εμπορία, αναβαθμίζοντας ταυτοχρόνως σε Διεύθυνση τους κλάδους. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
Η Διοίκηση έπαψε να λαμβάνει υπόψη της, την άποψη του συνδικάτου για αυτές τις οργανωτικές αλλαγές;
Η αναδιοργάνωση αυτή, αποσκοπεί στην καλύτερη λειτουργία της εμπορίας και δεν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς; Θα υπάρξει στη συνέχεια ενοποίηση των καταστημάτων εξυπηρέτησης πελατών;
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το προτεινόμενο οργανωτικό σχήμα όχι μόνο δε λειτούργησε στη Γ/Δ Διανομής, όταν είχε παλαιότερα εφαρμοστεί, αφού δεν είχε έναν ανώτερο συντονιστή πέραν του Γενικού Διευθυντή, που σημαίνει άλλο ένα επιπλέον πρόβλημα για την εμπορία.
Επιπλέον ρωτάμε γιατί δεν έχει ορισθεί ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας, παρόλο που πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την λήξη της προκήρυξης;
Τέλος καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε συστράτευση για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου