Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Γ. Αδαμίδης: Η ΔΕΗ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση

Φιλοξενούμενος στο Real Fm, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.
Οπως τόνισε η ΔΕΗ βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και για αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας, αλλά κύριος υπαίτιος είναι ο βασικός της μέτοχος. Συγκεκριμένα ανέφερε πως "η ΔΕΗ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της, διότι ο ίδιος ο μέτοχος προχωρά σε τέτοιου είδους στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να κερδοσκοπήσουν όλοι οι ιδιώτες παραγωγοί και πάροχοι σε βάρος των Ελλήνων
καταναλωτών".
Ενώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως η χρεοκοπία της ΔΕΗ γίνεται με στόχο να κερδίσουν ιδιώτες. Η ΔΕΗ σύντομα δε θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα δάνεια της, ενώ το 2019 προβλέπεται μια δύσκολη χρονιά για την εταιρεία.
Τέλος, ανέφερε πως δεν αμφισβητεί το πόρισμα της McKinsey,  εκτός από το γεγονός ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση των τιμολογίων. Δεν χρειάζεται καμία αύξηση, πολύ δε περισσότερο να προβεί σε κατάργηση της έκπτωσης, που θα ωθούσε τους συνεπείς πελάτες της στην αλλαγή παρόχου, είπε ο κ. Αδαμίδης.

Αρχειοθήκη ιστολογίου