Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

ΔΕΔΔΗΕ: Αλλάζει το τοπίο για τις ρευματοκλοπές - Ποιες κυρώσεις ενεργοποιούνται


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  - www.energymag.gr

 Σε φάση ουσιαστικής αναμόρφωσης εισέρχεται το πλαίσιο αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που παρουσιάζει έντονη έξαρση τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Διαχειριστής εισηγείται τώρα στοχευμένες αλλαγές στον Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το προσχέδιο των τροποποιήσεων έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), σηματοδοτώντας μια προσπάθεια αυστηροποίησης και τεχνολογικής θωράκισης των διαδικασιών.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην εξειδίκευση των προβλέψεων που ήδη ισχύουν, αλλά και στην κάλυψη κενών που έχουν αναδειχθεί στην πράξη, σε ένα περιβάλλον όπου το κόστος των απωλειών μετακυλίεται τελικά στην αγορά και στους συνεπείς καταναλωτές.

ΑΔΜΗΕ: Σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας

 

ΑΔΜΗΕ: Σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας – Με συμμετοχή 12,4% τα «νερά» στο μείγμα τον Ιανουάριο

Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο, συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, όπως αποτυπώνεται στο μηνιαίο δελτίο του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, ο πρώτος μήνας του 2026 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο 1.264 GWh, καθώς οι εκροές από το εγχώριο σύστημα ανήλθαν σε 1.338 GWh, καταγράφοντας άλμα 86,62% από έτος σε έτος, ενώ οι εισροές υποχώρησαν κατά 77,93%, σε μόλις 74 GWh.

Όπως άλλωστε έχει γράψει το energypress, την περίοδο αυτή το ελληνικό σύστημα ήταν για τη συντριπτική πλειονότητα των ημερών, «καθαρά» εξαγωγικό 24 ώρες το 24ωρο, καταγράφοντας μάλιστα την 4η μεγαλύτερη επίδοση στην ΕΕ.

Καθοριστικός παράγοντας για το ισχυρό εξαγωγικό προφίλ της χώρας ήταν η αυξημένη συνεισφορά των υδροηλεκτρικών, που συμμετείχαν στο ενεργειακό μείγμα με 12,4%. Αυτό, καθότι τα αποθέματα των ταμιευτήρων σημείωσαν τέτοιο βαθμό πλήρωσης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της περιόδου, που καθίσταντο υποχρεωτική η λειτουργία των σταθμών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερχείλισης. Επιπλέον, το μερίδιο των ΑΠΕ διαμορφώθηκε υψηλότερα, στο 42,6%, από 37,4% έναν χρόνο πριν.

Τιμολόγια ρεύματος: Μειώσεις έως και 34,4% τον Μάρτιο παρά την κρίση στο Ιράν


 Χρήστος Κολώνας από τον Οικονομικό ταχυδρόμο

Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο φθηναίνουν σημαντικά. Και μάλιστα εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης που πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο στο Ιράν, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα δουν χαμηλά τιμολόγια ρεύματος.

Με βάση τις εκτιμήσεις το πετρέλαιο και τα καύσιμα κίνησης αυξάνονται. Και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αναμένεται να γνωρίσουν επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους.

Ωστόσο για τον μήνα Μάρτιο οι πάροχοι προχώρησαν σε μεγάλες μειώσεις ιδίως στα πράσινα οικιακά τιμολόγια ρεύματος μετά και τη μεγάλη υποχώρηση των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για τον μήνα Φεβρουάριο. 

Τα τιμολόγια ρεύματος του Μαρτίου με μεγάλες μειώσεις

Πατεράκης (ΔΕΗ): Επιτακτική η προσέλκυση επενδύσεων στα ευρωπαϊκά δίκτυα

 

Πατεράκης (ΔΕΗ): Επιτακτική η προσέλκυση επενδύσεων στα ευρωπαϊκά δίκτυα – Ανάγκη για σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και χρηματοδοτικά εργαλεία
Την ανάγκη ενίσχυσης των ηλεκτρικών δικτύων υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αλέξανδρος Πατεράκης, στα πλαίσια συζήτησης με συμμετοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας, Νταν Γιόργκενσεν, στη στρογγυλή τράπεζα του Energy Executive Council.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο LinkedIn, καθώς ο εξηλεκτρισμός επιταχύνεται, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα στην ανάπτυξη του δικτύου, την ψηφιοποίηση και τη ρυθμιστική σταθερότητα. Η απελευθέρωση πρόσθετης δυναμικότητας του δικτύου μέσω της εξυπνότερης χρήσης δεδομένων, τεχνολογιών βελτίωσης του δικτύου και λύσεων ευελιξίας θα είναι απαραίτητη για την ενσωμάτωση των ΑΠΕ σε μεγάλη κλίμακα και τη διατήρηση της προσιτότητας για τους καταναλωτές.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, «η μέγιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων assets δεν πρέπει να καθυστερήσει την επείγουσα ανάγκη για φυσική επέκταση. O εξηλεκτρισμός θα αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση, απαιτώντας προληπτικές επενδύσεις με πλήρη και έγκαιρη ανάκτηση του κόστους και σταθερό, επαρκές WACC για την προσέλκυση κεφαλαίων».

Αρχειοθήκη ιστολογίου