Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026

ΑΔΜΗΕ: Σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας

 

ΑΔΜΗΕ: Σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας – Με συμμετοχή 12,4% τα «νερά» στο μείγμα τον Ιανουάριο

Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο, συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, όπως αποτυπώνεται στο μηνιαίο δελτίο του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, ο πρώτος μήνας του 2026 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο 1.264 GWh, καθώς οι εκροές από το εγχώριο σύστημα ανήλθαν σε 1.338 GWh, καταγράφοντας άλμα 86,62% από έτος σε έτος, ενώ οι εισροές υποχώρησαν κατά 77,93%, σε μόλις 74 GWh.

Όπως άλλωστε έχει γράψει το energypress, την περίοδο αυτή το ελληνικό σύστημα ήταν για τη συντριπτική πλειονότητα των ημερών, «καθαρά» εξαγωγικό 24 ώρες το 24ωρο, καταγράφοντας μάλιστα την 4η μεγαλύτερη επίδοση στην ΕΕ.

Καθοριστικός παράγοντας για το ισχυρό εξαγωγικό προφίλ της χώρας ήταν η αυξημένη συνεισφορά των υδροηλεκτρικών, που συμμετείχαν στο ενεργειακό μείγμα με 12,4%. Αυτό, καθότι τα αποθέματα των ταμιευτήρων σημείωσαν τέτοιο βαθμό πλήρωσης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της περιόδου, που καθίσταντο υποχρεωτική η λειτουργία των σταθμών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερχείλισης. Επιπλέον, το μερίδιο των ΑΠΕ διαμορφώθηκε υψηλότερα, στο 42,6%, από 37,4% έναν χρόνο πριν.

Σημειώνεται ότι, η συνολική παραγωγή επίσης αυξήθηκε κατά 23,1%, φτάνοντας στις 5.938 GWh, έναντι 4.825 GWh τον Ιανουάριο του 2025. Η ζήτηση τέλος, διαμορφώθηκε στις 4.674 GWh, από 4.444 GWh αντίστοιχα, αυξημένη κατά 5,19%.

Αρχειοθήκη ιστολογίου