Τρίτη 12 Απριλίου 2016

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη μικρή ΔΕΗ»

Η αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν βρίσκεται στο
τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.
«Ότι αφορά ειδικούς φόρους στα καύσιμα, αύξηση ΦΠΑ είναι ένα πακέτο το οποίο το συζητά και έχει την πλήρη εικόνα το υπουργείο Οικονομικών. Αλλά απ’ όσο γνωρίζω όχι σε απευθείας συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών. Αυτή ήταν μια σκέψη η οποία υπήρξε, δεν τη συζητά η κυβέρνηση ούτε κατ’ ελάχιστον, άρα δεν είναι πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στον κλάδο της..
ενέργειας, ο υπουργός ανέφερε «σε όσες συζητήσεις έχουν γίνει, μετά τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου, δεν υπήρχε πάνω στο τραπέζι θέμα μείωσης της συμμετοχή του Δημοσίου στις αντίστοιχες επιχειρήσεις ενέργειας.
Τέθηκε αυτό για πρώτη φορά, την προηγούμενη εβδομάδα. Από μεριάς μου τους είπα ότι αυτό με αιφνιδιάζει, είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας του προηγούμενου Αυγούστου, κατά συνέπεια δεν είναι αποδεκτή μια συζήτηση πάνω σε αυτό. Έκτοτε δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια άλλη συζήτηση».
Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τη συμμετοχή της στα ΕΛΠΕ, άρα το ενδιαφέρον οποιαδήποτε χώρες αφορά πια αλλαγές στο υπόλοιπο μέρος της μετοχικής σύνθεσης και όχι σ’ αυτό που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το ενδιαφέρον του Ιράν για τον ελληνικό ενεργειακό όμιλο.
Αναφερθείς στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ» ο κ. Σκουρλέτης το χαρακτήρισε «καταστροφικό σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, το οποίο παρότι είχε ψηφισθεί σταμάτησε στην πράξη».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη μικρή ΔΕΗ» κατέληξε ο υπουργός.
Έχει αποκλειστεί το θέμα της αύξησης του ΕΦΚ στο ντίζελ λόγω των μεγάλων επιπτώσεων που θα είχε στην αγορά. Έχει τεθεί το θέμα του ειδικού φόρου στο αέριο κίνησης, αλλά υπάρχει και ένα πακέτο που δεν αφορά την ενέργεια. Οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, είπε ο ΥΠΕΝ.

 http://energypress.gr/news/skoyrletis-ayxisi-toy-fpa-sta-timologia-tis-dei-i-kyvernisi-den-syzita

Αρχειοθήκη ιστολογίου