Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Με βεβαίωση ΔΕΔΔΗΕ θα εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση της ΔΕΗ καταναλωτές με μη τεκμηριωμένη «ρευματοκλοπή»

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη προς τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μ. Κόνσολα, το θέμα με τους καταναλωτές, στους οποίους είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, γιατί εμφανίζονται να έχουν παραβιάσει το μετρητή τους, χωρίς αυτό να έχει συμβεί ή να τεκμηριώνεται, θα διευθετηθεί άμεσα, αφού θα μπορούν να ενταχθούν και αυτοί οι καταναλωτές στη ρύθμιση, με βεβαίωση από το ΔΕΔΔΗΕ.
Το πρόβλημα αφορά σε περιπτώσεις στις οποίες, ενώ στα «χαρτιά» εμφανιζόταν ότι είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, αυτό δεν είχε συμβεί, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι καταναλωτές να θεωρούνται ύποπτοι παραβίασης του μετρητή τους.
Ως αποτέλεσμα, παρότι οι καταναλωτές επιθυμούσαν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων για τα χρέη προς τη ΔΕΗ, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Αντίθετα, τους ζητούνταν να καταβάλουν εφάπαξ το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο του ποσού σε 12 δόσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Αξίζει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι, όπως έχει ενημερώσει η ΔΕΗ, η προθεσμία ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση λήγει με το τέλος της φετινής χρονιάς.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου