Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σταθάκης: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της ενέργειας



Στις πολλές και σημαντικές διεθνείς επαφές που πραγματοποιεί τελευταίο διάστημα, καθώς και στις προοπτικές που διανοίγονται με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Στόχος με των επαφών αυτών είναι η αναβάθμιση της θέσης της χώρας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο ενεργειακών διαδρόμων», σημείωσε ο κ. Σταθάκης, για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Ο ένας διατρέχει την ΝΑ Μεσόγειο και ο δεύτερος διατρέχει την ΝΑ Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο αυτών των δύο και άρα υπάρχουν οι συνθήκες να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο, που θα συμβάλει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης, μέσω της
διαφοροποίησης των οδών ενεργειακού εφοδιασμού της. Στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
«Καθώς πλησιάζουμε στο 2020 ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της αγοράς, με τη ΔΕΗ να διατηρεί τον κομβικό της ρόλο και ταυτόχρονα να δημιουργούνται περιθώρια δραστηριοποίησης νέων παικτών», σημείωσε ο κ. Σταθάκης.
Η μετάβαση αυτή πρέπει να γίνει συντεταγμένα, ώστε να εξασφαλίζεται πρώτα και κύρια η ασφάλεια του εθνικού συστήματος παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού.
«Προκύπτουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, με έμφαση στις καινοτόμες ιδέες και τις τεχνολογίες που εξοικονομούν ενέργεια και δίνουν έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές» υποστηρίζει o κ. Σταθάκης.
«Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή για τον κλάδο, αντίστοιχη εκείνης που βίωσε τη δεκαετία του '90 ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Είναι η ώρα να κάνουμε το άλμα, με δίκτυα νέας γενιάς που θα σηματοδοτούν τη μετάβαση στην 4η ψηφιακή επανάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.


http://energypress.gr/news/stathakis-simantikes-ependytikes-eykairies-ston-klado-tis-energeias

Αρχειοθήκη ιστολογίου