Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μ.Σπυράκη (ΝΔ): H ΔΕΗ βρίσκεται σε κίνδυνο - Xρειάζoνται επείγουσες παρεμβάσεις για να αποφύγει την πτώχευση

Μ.Σπυράκη (ΝΔ): H ΔΕΗ βρίσκεται σε κίνδυνο - Xρειάζoνται επείγουσες παρεμβάσεις για να αποφύγει την πτώχευση
"Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει τη μείωση του μεριδίου της αγοράς από 90% σε 50% μέσα σε μια πενταετία χωρίς κανένα τίμημα, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ θα πέσει κι άλλο" σημείωσε η ευρωβουλετής της Νέας Δημοκρατίας    
Για απαξίωση της ΔΕΗ-έργο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, σημειώνοντας ότι η ΝΔ παρέδωσε τη ΔΕΗ με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δισ. στο τέλος του 2014 και τώρα η αξία της είναι περί τα 600 εκατ.
Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η κ. Σπυράκη, τόνισε ότι τώρα η ΔΕΗ βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται επείγουσες επεμβάσεις για να αποφύγει την πτώχευση και να μην θέσει σε κίνδυνο συνολικά τη χώρα.

Σε ερώτηση αν "λύση είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων" η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε:
"Η λύση είναι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας με κανόνες και αναπτυξιακή προοπτική. Για παράδειγμα, η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66% θα δεσμεύσει τους ιδιώτες που θα συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο δεκαετίας για τα δίκτυα και τις υποδομές. Η συμμετοχή των ιδιωτών στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής λιγνίτη θα δώσει κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ διαφορετικά πολλές από αυτές θα οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο γιατί είναι ρυπογόνες. Οι ιδιώτες θα κληθούν να συμμετάσχουν στη νέα αγορά ενέργειας με επενδύσεις για να έχουν κέρδη. Το τελικό όφελος για τον καταναλωτή θα είναι μεγάλο γιατί ο λογαριασμός θα μειωθεί και εξαιτίας της λειτουργίας τού ανταγωνισμού και λόγω του εξορθολογισμού στην αγορά".

"Γιατί να δώσουμε δημόσια περιουσία στους ιδιώτες, και μάλιστα «κοψοχρονιά» αφού η συνολική αξία της ΔΕΗ είναι μειωμένη", ρωτήθηκε σε άλλο σημείο η κ.Σπυράκη.
"Η απαξίωση της ΔΕΗ είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παραδώσαμε τη ΔΕΗ με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δισ. στο τέλος του 2014 και τώρα η αξία της είναι περί τα 600 εκατ. Δεδομένου μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει τη μείωση του μεριδίου της αγοράς από 90% σε 50% μέσα σε μια πενταετία χωρίς κανένα τίμημα, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ θα πέσει κι άλλο γιατί η αποκρατικοποίηση της θα πρέπει να γίνει άρον- άρον μέχρι πριν από τα μέσα του 2018, όπως λένε οι πληροφορίες για την επικείμενη συμφωνία. Πήραν τη σημαντικότερη επιχείρηση της χώρας και την απαξίωσαν, επιτρέποντας στους ενοίκους της Εκάλης να μην πληρώνουν και μοιράζοντας τον λογαριασμό στους συνεπείς φορολογούμενους. Τώρα η ΔΕΗ βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται επείγουσες επεμβάσεις για να αποφύγει την πτώχευση και να μην θέσει σε κίνδυνο συνολικά τη χώρα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει ούτε αυτή την ευθύνη".


www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου