Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Γ. Μανιάτης: Συνενόχους σε εμάς δε θα βρουν


Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84" και τους δημοσιογράφους Νεκτ. Νώτη και Σταμ.Ζαχαρό παραχώρησε νωρίτερα ο Γ. Μανιάτης, βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης έχουν ως εξής, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:
Α. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
·      Το 1ο εξάμηνο του 2015 ήταν το καταστροφικότερο από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Το 2009 η χώρα είχε έλλειμμα 36 δις €, το 2014 η χώρα μετά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, είχε καταφέρει να έχει πλεόνασμα αντί για έλλειμμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης,  πρόσβαση στις
αγορές, μείωση των φορολογικών συντελεστών. Τσίπρας και Βαρουφάκης κατέστρεψαν τις θυσίες του ελληνικού λαού, έκλεισαν – χρεοκόπησαν τις τράπεζες, μας φόρτωσαν άλλα 80 δις € χρέος.
Β. ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
·      Ο κ. Σπίρτζης προφανώς ζει στο Παρίσι, στο Λος Άτζελες, σε όλες τις μεγαλουπόλεις, όπου υπάρχουν μποτιλιαρίσματα. Η αντίδρασή μας δεν αφορούσε  στην ονοματοδοσία των σηράγγων, (Κωστής Στεφανόπουλος, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά στο ότι ο κ. Σπίρτζης παρομοίασε τον εμπνευστή του, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
·      Το υποκριτικό είναι ότι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ως παλαιό καθεστώς που κατέστρεψε την Ελλάδα και την ίδια στιγμή δήθεν ομνύουν στο όνομά του και λένε ότι τους εμπνέει στα έργα τους.
·      Ο κ. Τσίπρας από τη μια λατρεύει δήθεν τη Σοσιαλδημοκρατία, την πόρτα της οποίας χτυπά συνεχώς, όμως συνεργάζεται με την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ του Παν. Καμμένου και λατρεύει το ίνδαλμά του Μαδούρο της Βενεζουέλας που έχει ήδη δολοφονήσει 8 διαδηλωτές και απέναντι στα εκατομμύρια των πολιτών που κινητοποιούνται απέναντί του, δίνει όπλα στους οπαδούς του για να καταστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
·      Τσίπρας  και Σπίρτζης μας φόρτωσαν πανωπροίκι 500 εκατ. € στις διαπραγματεύσεις τους με τους εργολάβους, καταψήφισαν στη Βουλή τις συμβάσεις για τους οδικούς άξονες, στήριξαν τους «δεν πληρώνω» και τώρα κόβουν κορδέλες. Ο λαός όμως πια τους έμαθε. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο.
Γ. ΔΕΗ
  • Η ΔΕΗ το 2015 ωφελήθηκε από τη μείωση στα $50 το βαρέλι της τιμής πετρελαίου κατά 380 εκατ. €,  όταν στη δική μας περίοδο η τιμή ήταν $100-$120 το βαρέλι.
  • Δρομολογήσαμε την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, ξεκινήσαμε με τις Κυκλάδες και συνεχίσαμε με τη διασύνδεση της Κρήτης μέσω του καλωδίου που θα συνδέει Κύπρο, Κρήτη, Αττική, τον EuroAsia Interconnector. Τα εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε., όμως σήμερα οι κυβερνητικοί σφυρίζουν αδιάφορα.  
  • Η «Μικρή» ΔΕΗ ήταν μια σημαντική διοικητική κι επιχειρησιακή μεταρρύθμιση την οποία είχα την τιμή να εισηγηθώ και να υπερασπιστώ στη Βουλή, όταν ο κ. Τσίπρας μας κατακεραύνωνε ότι ξεπουλάμε τη δημόσια επιχείρηση. Εμείς κάναμε αυτό που έχουν κάνει όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ιταλία του κεντροαριστερού Massimo D’ Alema,  στις οποίες υπάρχουν 2-5 «Μικρές» ΔΕΗ (Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, κ.ά.). Δημιουργούσαμε έναν ανταγωνιστή της ΔΕΗ, προκειμένου να μειωθούν τα τιμολόγια. Να έχουμε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε αντί γι’ αυτό που έχουν κάνει όλες οι άλλες χώρες, να ξεπουλήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με μηδέν κόστος. Εμείς θα δίναμε το 30% της ΔΕΗ και θα παίρναμε 2 δις € για τα ταμεία της ΔΕΗ κι άλλο 1,5 δις € για την κατασκευή εργοστασίου στη Φλώρινα. Ο κ. Τσίπρας στο μνημόνιό του υπέγραψε να δοθεί όχι το 30%, αλλά το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ σε ιδιώτες με μηδέν (0!) αντάλλαγμα.  Πρόκειται για μια καταστροφική πολιτική που έχει φέρει σε αδιέξοδο την εταιρεία και σε κίνδυνο χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα ο διορισμένος από τη σημερινή κυβέρνηση Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκης, να λέει ότι οι τράπεζες χρεοκοπούν όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από την ενέργεια.
  • Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα καταρρεύσει η χώρα, γι’ αυτό τους προειδοποιούμε γι’ άλλη μια φορά ότι οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο πολιτικές. Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν ούτε τους πολίτες, ούτε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ούτε να κάνουν ότι δήθεν προστατεύουν τη ΔΕΗ όταν την ξεπουλούν μπιρ παρά, χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ ως αντάλλαγμα.
  • Με δική τους επίσης απόφαση ιδιωτικοποιούν άλλο ένα 17% της ΔΕΗ και κατεβάζουν τη συμμετοχή του δημοσίου από 51% στο 34%. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, συνενόχους δεν θα βρουν σε μας.
  • Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι υποχρέωσή μας. Όταν γίνονται έργα από τη ΔΕΗ, το κράτος, τους Δήμους ή τους ιδιώτες και το Υπουργείο Πολιτισμού αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα των ανασκαφών, τότε πρέπει να πληρώνει αυτός που εκτελεί τα έργα. Όμως, με την εμπειρία των κραυγαλέων κομματικών διορισμών επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είμαι πολύ επιφυλακτικός για όλα αυτά και φοβάμαι ότι όλα θα γίνουν με αδιαφανείς διαδικασίες, υποκρύπτονται κομματικά ρουσφέτια και διευκολύνσεις σε κολλητούς τους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου