Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

EΣΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΠΑΜΕ/ΔΕΗ



Αποδεδειγμένο όργιο νοθείας επιχειρείται από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ στις επικείμενες εκλογές της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ που έχουν οριστεί για 26 και 27/4/2017. 
Παρατηρούνται αθρόες μετεγγραφές από όλα σχεδόν τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης της ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ τα οποία έχουν πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες μέσα στο διάστημα της θητείας της σημερινής διοίκησης της ΓΕΝΟΠ που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι έχουν ήδη ψηφίσει για δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα και σύμφωνα με τον νόμο 1264/82 δεν έχουν δικαίωμα να ξαναψηφίσουν.
 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τα μεγαλύτερα σωματεία της ΓΕΝΟΠ
(ΕΤΕ/ΔΕΗ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΠΑΣΥΠ) που εκεί παρατηρούνται μαζικές μεταγραφές προς την ΕΔΟΠ διατηρώντας την εγγραφή τους και στο προηγούμενο σωματείο. Παρ’ όλες τις επανειλημμένες προσπάθειες της Αγωνιστικής Συνεργασίας να σταματήσει αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.
 Δεν μας δίνονται όπως ζητήσαμε τα μητρώα μελών της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ όπως και τα μητρώα ψηφισάντων των άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή. Είναι γνωστή αυτή η μέθοδος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προκειμένου να δημιουργούν πλαστές πλειοψηφίες και συσχετισμούς προκειμένου να προχωρούν τα σχέδια του ξεπουλήματος με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν για άλλη μια φορά στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία προκειμένου να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ και να μην δεχθούν να γίνουν συνένοχοι στο όργιο νοθείας και σε οποιοδήποτε άλλο εκφυλιστικό φαινόμενο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου