Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΘΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Φτάσαμε αισίως στη συμπλήρωση τριών χρόνων διακυβέρνησης από το κυβερνητικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,, εκφραστές του λαϊκισμού, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής ιδιοτέλειας των στελεχών του.
Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζαν τις εκλογές και ξεκινούσαν μια πορεία, την εξέλιξη της οποίας λίγοι μπορούσαν να φανταστούν εκείνη την περίοδο. Έχοντας υποσχεθεί σκισίματα μνημονίων, εκδίωξη της τρόικας, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, εκφωνούσε εκείνο το βράδυ στα Προπύλαια μια ομιλία την οποία κάποιοι έσπευδαν να χαρακτηρίσουν ιστορική.
Τρία χρόνια αργότερα κάποιες από τις φράσεις εκείνες του Πρωθυπουργού έχουν πράγματι ιστορική αξία. Κυρίως, επειδή φανερώνουν σήμερα το μέγεθος της πολιτικής αναξιοπιστίας και τη διάψευση όλων εκείνων των προσδοκιών, όσων είχαν πιστέψει τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξαγγελίες τους.
Η σταχυολόγηση των διαψεύσεων και των ανακολουθιών του Πρωθυπουργού

είναι τόσες πολλές που είναι κουραστικές να τις αναφέρουμε όλες, αλλά ας θυμηθούμε μερικές κραυγαλέες κυβιστήσεις του, που είναι επίκαιρες και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ,
 ΟΠΩΣ …….
•    Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού, υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν.
    Η φήμη του ως κωλοτούμπα έχει πλέον εδραιωθεί διεθνώς.

•    Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα.                                                             
    Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν ήδη κατά χιλιάδες.

•    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100%.
    Σήμερα πωλείτε το 40% των μονάδων, ακολουθεί το 17% του ΤΑΙΠΕΔ, που παρέμεινε και το 34% που πήγε στο υπερταμείο, που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

•    Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας.
    Δεν την αγάπησε, την ερωτεύτηκε παράφορα.

•    Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται.
    Τώρα πληρώνουν και οι αγροί, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται υπέρμετρα για όλους.

•    Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας.
    Σήμερα ο μισθός έφτασε στα 380 ευρώ ανεξαρτήτου ηλικίας.

•    Καμία μείωση στις συντάξεις δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πρόκειται για κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.
    Η κόκκινη γραμμή έγινε ροζ και οι συντάξεις εξαφανίστηκαν, έγιναν επιδόματα και το ΕΚΑΣ εξανεμίσθηκε.

•    Δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα.
    Όχι ένα, αλλά 15 δις ευρώ νομοθέτησαν.

•    Άλλο ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη.
    Την ανεξάρτητη δικαιοσύνη προσπαθούν να την χειραγωγήσουν.

Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό.
Αποτέλεσμα αυτής της ερμαφρόδιτης και εθελόδουλης πολιτικής από έναν πρωθυπουργό υποταγμένο στα κελεύσματα της εγχώριας και διεθνούς διαπλοκής, είναι η πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ο εθνομηδενισμός, ο αφελληνισμός και ο κρατικός έλεγχος  ενός κράτους που γίνεται περισσότερο, πελατειακό, φορομπηχτικό, διαπλεκόμενο, βαριά άρρωστο και νοσηρό, αποτελούν στόχους και προτεραιότητες μιας εκκολαπτόμενης Σταλινικής φράξιας που κυβερνά τη χώρα.
Το ίδιο βαριά άρρωστος είναι και ο ενεργειακός πυλώνας της χώρας, η ΔΕΗ, η οποία καταρρέει από τις πολιτικές της κυβέρνησης και  μιας αναποτελεσματικής διοίκησης. Την ίδια στιγμή ψάχνουν «επενδυτές» για να εκποιήσουν σε πρώτη φάση το 40% των Ορυχείων και των Λιγνιτικών Μονάδων και στη συνέχεια ότι θα έχει απομείνει από την πάλε ποτέ κραταιά Επιχείρηση.
Δυστυχώς, είναι φανερή η αδυναμία ή απροθυμία κοινωνικής αντίδρασης στην πολιτική που ακολουθείται, ενώ όλοι θυμούνται τι συνέβαινε στη χώρα μας κατά τα προηγούμενα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων και των σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων του Ομίλου ΔΕΗ, τα οποία σήμερα μοιάζουν με ευχάριστο περίπατο.
Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ με αίσθημα ευθύνης και σταθερές απόψεις και θέσεις για το μέλλον της Επιχείρησης, θα αγωνιστεί και θα συνταχθεί με τους εργαζόμενους και όχι με τις Διοικήσεις και τις κυβερνήσεις, όποιες και αν είναι αυτές, για ένα καλύτερο αύριο, ξεκινώντας τη νέα μέρα με ελπίδα, συνεργασία και προοπτική για την επίλυση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ.
Η άνοδος της Αριστεράς στη διακυβέρνηση, η διάψευση των προσδοκιών και η αποκάλυψη του δόγματος «όλα για την καρέκλα» αντιμετωπίζονται από πολιτικούς παράγοντες και αναλυτές ως ένα αναγκαίο όσο και επίπονο στάδιο εθνικής ωρίμασης.
Εμείς δεν ήμαστε θιασώτες του αριστερού δόγματος, αλλά υποστηρικτές του κοινού συμφέροντος, αφήνοντας την καρέκλα σε όσους ζουν και αγωνίζονται για αυτή.
                                                

                                     Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου