Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ



Εύκολη στα λόγια αλλά δύσκολη στα έργα είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με συνεργάτη την   Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ.
    Κάθε ημέρα που περνάει οι σύγχρονοι Αριστεροί υπερασπιστές του Αριστερού Νεοφιλελευθερισμού με τα Καζίνο και τους Πλειστηριασμούς, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο.
 Διατυμπανίζουν την προστασία των εργαζομένων μέσω Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά στην πράξη εφευρίσκουν προσκόμματα και δυσκολίες για την υπογραφή  της.
    Η Διοίκηση της ΔΕΗ κωλυσιεργεί αναίτια την υπογραφή της νέας ΣΣΕ την περίοδο που τρέχουν καίρια ζητήματα όπως:
 
Ø  Της πώλησης μονάδων και ορυχείων,
Ø  Της πώλησης του 17% των μετοχών
Ø  Της εκχώρησης του 34% των μετοχών στο περιβόητο υπερταμείο
    Όλα τα παραπάνω επιφέρουν την τεράστια συρρίκνωση του Ομίλου ΔΕΗ, αλλά και τη δυσκολία αντιμετώπισης της εργασιακής καθημερινότητας, μετά τις μεγάλες μισθολογικές  μειώσεις - λόγω μνημονίου, που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι ενώ η πλήρη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών του Κράτους δημιουργεί ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον .
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα των πραγματικών και αντεργατικών τους προθέσεων, παρά των αντίθετων λόγων τους, είναι οι εργαζόμενοι στην θυγατρική της ΔΕΗ  ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Σε εταιρεία που ανήκει 100% στην ΔΕΗ με τον ίδιο Πρόεδρο, έχουν Ατομικές Συμβάσεις εργασίας. Αποκλείουν κάθε προσπάθεια απόκτησης Συλλογικής Σύμβασης παρόμοιας με αυτήν των υπολοίπων εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, απαξιώνοντας τα Πρωτοβάθμια Κλαδικά Σωματεία της ΓΕΝΟΠ που μέλη της είναι οι Εργαζόμενοι στην ΔΕΗ ΑΝ.   
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή της ΣΣΕ με θετικό πρόσημο.
    Γιατί άραγε η Διοίκηση Παναγιωτάκη καθυστερεί σκόπιμα την μη έγκαιρη υπογραφή της νέας ΣΣΕ και οδηγεί τους συναδέλφους στο τρίμηνο καθεστώς της μετενέργειας με ότι αυτό συνεπάγεται (ατομικές συμβάσεις). 
        Αν η Διοίκηση της ΔΕΗ θεωρεί ότι, η παρέλευση του χρόνου είναι ισχυρό για αυτήν διαπραγματευτικό χαρτί, ώστε να επιβάλλει τις επιθυμίες της, είναι γελασμένη.
    Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα θα προασπίσουν τις εργασιακές σχέσεις και το μισθολόγιο τους.
    Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πρέπει να ασκήσει με περισσότερο σθένος την μέγιστη πίεση όπως έκανε κατά το πρόσφατο παρελθόν,  ώστε να υπογραφεί  η ΣΣΕ που θα καθησυχάσει τους εργαζομένους σε αυτό το επικίνδυνο περιβάλλον.                                                                                                          
                                                    
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου