Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η κατάσταση στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη θα επιδεινωθεί ραγδαία

Περιοδεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος.
Ο κ. Καραθανασόπουλος το μεσημέρι της ίδιας μέρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ στην Τρίπολη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνάντηση με τους εργαζομένους αλλά και με τα στελέχη της ΔΕΗ με φόντο τις έντονες αντιδράσεις για την πώληση των μονάδων στη Μεγαλόπολη αλλά και με τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την τρίτη
αξιολόγηση.
Μερικά από τα ζητήματα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχαν να κάνουν με την αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αλλά και με τις λιγνιτικές μονάδες. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία της 3ης μονάδας στη Μεγαλόπολη.
Μεταξύ άλλων, σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, συμβουλεύοντας τους εργαζομένους να μην εφησυχάζουν αλλά να είναι πάντα σε εγρήγορση.
Τόνισε ότι η κατάσταση στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα επιδεινωθεί ραγδαία και ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνουν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, αλλά και ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην υγιεινή και στην ασφάλεια.
Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις εξελίξεις που υπάρχουν για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται η 3 μονάδα να μετατραπεί σε μονάδα που θα καίει απορρίμματα.

 https://energypress.gr/news/karathanasopoylos-kke-i-katastasi-stis-lignitikes-monades-tis-dei-stin-megalopoli-tha

Αρχειοθήκη ιστολογίου