Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Παναγιωτάκης: Δυσβάσταχτος πλέον ο λιγνίτης για τη ΔΕΗ - Επιτυχία της αποεπένδυσης, για να στραφούμε στις ΑΠΕ

«Αγωνιζόμαστε να πετύχει το εγχείρημα της αποεπένδυσης με ικανοποιητικό τίμημα, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να στραφούμε στις ΑΠΕ», είπε ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας νωρίτερα από το βήμα του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Τρίπολη.
Πρόκειται για μια μεγάλη και απότομη αλλαγή, η οποία θα πρέπει να αναλυθεί και να αφομοιωθεί πολύ γρήγορα, ώστε η ΔΕΗ να διαμορφώσει τη θέση της στο νέο περιβάλλον, όπως εξήγησε.
Δεδομένων των ανησυχιών που έχουν εκφραστεί, ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ δε θα θιγούν, ενώ ούτε και τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών θα δεχτούν
πλήγμα, καθώς τα ορυχεία θα παραμείνουν στη ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πια να είναι το παλιό μονοπώλιο που εκμεταλλευόταν κατ’ αποκλειστικότητα τους λιγνίτες και προμήθευε τους καταναλωτές με ηλεκτρική ενέργεια.
Στις νέες συνθήκες, εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης, ο λιγνίτης είναι πλεόν δυσβάσταχτος για τη ΔΕΗ, γι’ αυτό και η εταιρεία στρέφεται αποφασιστικά στις ΑΠΕ, με στόχο τα 2GW.
Η στρατηγική της ΔΕΗ είναι ό,τι απολέσει στην Ελλάδα, να το ανακτήσει μέσω της δραστηριοποίησής της στην ευρύτερη περιφέρεια, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτάκης.


 https://energypress.gr/news/panagiotakis-dysvastahtos-pleon-o-lignitis-gia-ti-dei-epityhia-tis-apoependysis-gia-na

Αρχειοθήκη ιστολογίου