Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αυξήσεις έως 60% στους μισθούς των διοικητών ΔΕΚΟ δίνει η κυβέρνηση!

yp-oik_09
Golden boys made by... ΣΥΡΙΖΑ με μηνιαίους μισθούς €6.732 καθαρά! - Το νέο όριο στις αποδοχές προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ θα μπορούν να φτάνουν το 90% της αποζημίωσης του προέδρου του Αρείου Πάγου - 14 υπουργοί υπογράφουν την προκλητική απόφαση
Αυξήσεις που φθάνουν έως και 2.852 ευρώ ή ποσοστό 60% για τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με την προωθούμενη ρύθμιση οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και
εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι οι αποδοχές του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου ανέρχονται σε 8.314,56 ευρώ που σημαίνει ότι το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί ρύθμιση που θα επιτρέπει στους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των ΔΕΚΟ να αμείβονται με τον εξωφρενικό -για τα σημερινά δεδομένα- μισθό των 6.732 ευρώ καθαρά. Σε ορισμένους διοικητές ΔΕΚΟ η αύξηση θα φθάσει το 60%!

axi


Δείτε ΕΔΩ την προκλητική απόφαση

Αρχειοθήκη ιστολογίου