Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Χωρίς Τεχνικό Τμήμα μένει το Πρακτορείο Ορεστιάδος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.


Με επιστολή της η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Ορεστιάδας, επισημαίνει το μεγάλο κενό που δημιουργείται στην συντήρηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο δήμο, μετά την απόσπαση των 4 υπαλλήλων του Τεχνικού Τμήματος του Πρακτορείου Ορεστιάδας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο Διδυμότειχο. 
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της κα Γκουγκουσκίδου:
Από σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2018, οι εναπομείναντες 4 υπάλληλοι του Τεχνικού Τμήματος του Πρακτορείου Ορεστιάδας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., της θυγατρικής δηλαδή εταιρίας της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το ελληνικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αποσπώνται στο Διδυμότειχο.
Είναι μία πολύ δυσάρεστη είδηση, για την οποία δυστυχώς ενημερωθήκαμε πολύ αργά, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και με όλες τις μεταφορές – απομακρύνσεις δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας από τον Δήμο μας.

Φαίνεται πως αφού το προσωπικό του Τεχνικού Τμήματος του Πρακτορείου Ορεστιάδας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. μειώθηκε κατά 4 άτομα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αποφάσισε να αποσπάσει τους υπόλοιπους 4 τεχνικούς της στο Διδυμότειχο.
Η απόφαση αυτή αφήνει από σήμερα ολόκληρο τον Δήμο Ορεστιάδας χωρίς τεχνικό τμήμα, χωρίς ούτε έναν τεχνικό για την αντιμετώπιση των τόσο πολλών και τόσο μεγάλων προβλημάτων που εμφανίζονται καθημερινά στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την έκταση του Δήμου μας.
Από σήμερα για οποιαδήποτε βλάβη στο δίκτυο, από τις αμέτρητες που παρουσιάζονται καθημερινά στην περιφέρεια του Δήμου μας, θα χρειάζεται να επεμβαίνει το Τεχνικό Τμήμα του Πρακτορείου του Διδυμοτείχου, το οποίο είναι επίσης αρμόδιο για την περιφέρεια του Δήμου Διδυμοτείχου αλλά και του Δήμου Σουφλίου.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη απόφαση που αποδυναμώνει την πόλη και τον Δήμο μας από μία πολύ σημαντική υπηρεσία. Μία απόφαση που αφήνει τις επιχειρήσεις και τα σπίτια του Δήμου μας απροστάτευτα μπροστά στις συχνές και καθημερινές βλάβες του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Μία απόφαση που καθιστά φτωχότερο τον Δήμο μας από υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό. Μία απόφαση που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία ανάλογων αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τον Δήμο Ορεστιάδας τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε την δημοτική αρχή να αντιδράσει και να καταγγείλει άμεσα το γεγονός. Να ασκήσει παρέμβαση σε κάθε αρμόδια πολιτική ή υπηρεσιακή αρχή, ώστε η απόφαση αυτή να ανακληθεί.
Είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση μη ύπαρξης άμεσης αντίδρασης απέναντι στην απόφαση αυτή πολύ σύντομα θα απομακρυνθούν από το Πρακτορείο Ορεστιάδας και οι υπολειπόμενοι 3 υπάλληλοι, με αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο του Πρακτορείου Ορεστιάδας της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε..
Η πόλη της Ορεστιάδας, ο Δήμος Ορεστιάδας δεν αντέχει άλλο κλείσιμο υπηρεσιών.
Ορεστιάδα 1 Οκτωβρίου 2018
Μαρία Γκουγκουσκίδου
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης


Αρχειοθήκη ιστολογίου