Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΗ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης


ΔΕΗ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης
Εκτός από Φορέας Εκμετάλλευσης Υποδομών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, η ΔΕΗ θα αναλάβει και ρόλο Παρόχου Υπηρεσιών Ηλεκτροκίνησης
Διαγωνισμό για τη δημιουργία ψηφιακής υποδομής μέσω της οποίας θα διαχειρίζεται το δίκτυο φορτιστών της για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και θα παρέχει υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, έχει προκηρύξει η ΔΕΗ.

Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 309.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ η προθεσμία υποβολής ολοκληρώνεται στις 9 Νοεμβρίου, έπειτα από σχετική παράταση. Μέσω της πλατφόρμας, στόχος της ΔΕΗ είναι να διαχειρίζεται το δίκτυο των φορτιστών της ως Φορέας Εκμετάλλευσης Υποδομών Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΦΕΥΦΗΟ), αλλά και να λειτουργήσει ως Πάροχος Υπηρεσιών Ηλεκτροκίνησης (ΠΥΗ), σε τελικούς χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και εμπορικούς της συνεργάτες.

Εντός 2020 το πρώτο «κύμα» φορτιστών

Όπως έχει γράψει το WorldenergyNews, η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει σε διαγωνισμό για 1.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα αναπτυχθούν κατά την χρονική περίοδο 2020-21. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη για την ανάπτυξη της πλατφόρμας, το πρώτο κύμα εγκαταστάσεων των 100 αρχικών φορτιστών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του 2020, ενώ προγραμματίζεται οι επόμενες εγκαταστάσεις των υπολοίπων 900 σημείων φόρτισης να ολοκληρωθούν εντός του 2021.

Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε επίπεδο τελικών χρηστών/οδηγών σημειώνεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα που είναι ταξινομημένα στην Ελλάδα αναμένεται να ανέρχονται σε 2.000 έως το τέλος του 2020 και σε 3.800 έως το 2021. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία αναζητά μια άμεση / «έτοιμη προς χρήση» ψηφιακή λύση (πλατφόρμα), για την υποστήριξη των άμεσων στόχων της για τη διαχείριση έως και 1.000 σταθμών φόρτισης AC και DC.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι να αυξήσει το δίκτυό της στους 10.000 σταθμούς φόρτισης, σε δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα πρέπει να είναι επεκτάσιμη, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τη διαχείριση και των νέων σταθμών που θα προστεθούν τα επόμενα έτη.

Κώστας Δεληγιάννης
www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου