Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου κατηγορούνται για ρευματοκλοπή

Στην υποβολή μηνύσεων σε βάρος δύο εταιρειών για ρευματοκλοπή προέβη χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου o ΔΕΔΔΗΕ.
Σύμφωνα με τη "Δημοκρατική" της Ρόδου, η πρώτη μήνυση στρέφεται κατά μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, με έδρα το Φαληράκι, και δύο εταίρων της.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση την 31η Οκτωβρίου 2014, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών της επιχείρησης, διενήργησε έλεγχο, στο ξενοδοχείο προκειμένου να διαπιστώσουν την ομαλή λειτουργία και καταγραφή του ηλεκτρικού ρεύματος το..
οποίο καταναλώνεται.
Στο παραπάνω ξενοδοχείο λειτουργούσε μετρητής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα της παροχής, είχε παραβιασθεί και εντέχνως είχε καλυφθεί η παραβίαση, ώστε να μην είναι ορατή, αντιληπτή και διαπιστώσιμη εύκολα, ούτε από τον καταμετρητή της εταιρείας ούτε από κάποιο τρίτο.
Στη συνέχεια, σε σχετικό ειδικό τεχνικό έλεγχο, ο οποίος ακολούθησε διαπιστώθηκε, όπως αναφέρεται στο δελτίο ελέγχου, το οποίο συντάχθηκε την αυτή ημερομηνία, ότι στο κιβώτιο δοκιμών στις γέφυρες των εντάσεων υπήρχαν κόλλες με συνέπεια να μην καταγράφεται η συνολική καταναλωθείσα ενέργεια.
Με την παρέμβαση αυτή, όπως υποστηρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ, επιτυγχάνετο κατά τρόπο παράνομο να καταγράφεται κατανάλωση ισχύος και αντίστοιχη αξία ηλεκτρικού ρεύματος μειωμένη της πραγματικής. Στη συνέχεια την αυτή ημερομηνία έγινε αντικατάσταση του κιβωτίου δοκιμών και τοποθετήθηκε νέα σφραγίδα στο κιβώτιο.
Από την τιμολόγηση, που ακολούθησε, προέκυψε χρεωστική διαφορά ποσού 180.850 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Η δεύτερη μήνυση στρέφεται κατά μιας άλλης ξενοδοχειακής εταιρείας, με έδρα τη Ρόδο και δύο εταίρων της.
Την 18η Οκτωβρίου 2014, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών της επιχείρησης διενήργησε έλεγχο, στο ξενοδοχείο.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα μετρητή παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καταναλωνόταν σ΄ αυτό, είχε παραβιασθεί.  Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι στο κιβώτιο δοκιμών στα λαμάκια των εντάσεων της Β και Γ φάσης είχε τοποθετηθεί κόλλα με συνέπεια να μην καταγράφεται η καταναλωθείσα ενέργεια της Β και Γ φάσης. Με την παρέμβαση αυτή, επιτυγχάνετο κατά τρόπο παράνομο να καταγράφεται κατανάλωση ισχύος και αντίστοιχη αξία ηλεκτρικού ρεύματος μειωμένη της πραγματικής. Στη συνέχεια, την αυτή ημερομηνία έγινε αντικατάσταση του κιβωτίου δοκιμών και τοποθετήθηκε νέα σφραγίδα στο κιβώτιο.
Προσδιορίστηκε, ότι η παρέμβαση στον μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος είχε γίνει από τις 22 Απριλίου 2008, οπότε διαπιστώθηκε τεράστια πτώση στην καταγραφή της πραγματικής καταναλώσεως, η οποία διήρκεσε έως και την 18-10-2014.
Το ύψος της ρευματοκλοπής υπολογίστηκε στα 180.630 ευρώ. Τις υποθέσεις χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου