Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Συντονιστής του προγράμματος της Ν.Δ. για θέματα ενέργειας ο Θεόδωρος Τσακίρης

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι 35 συντονιστές ομάδων εργασίας για το πρόγραμμα της ΝΔ, με τον Δρ. Θεόδωρο Τσακίρη να αναλαμβάνει συντονιστής της ομάδας προετοιμασίας για θέματα ενέργειας.
Σημειώνεται ότι ο Δρ. Τσακίρης αρθρογραφεί τακτικά στο energypress στη στήλη Energy Strategy.
Βιογραφικά στοιχεία:
O Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής & Οικονομικών του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου στη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Από τον Μάρτιο του 2014 συμμετέχει ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κυπρου-ΕΥΚ, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 διορίσθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δρ.Τσακίρης είναι επίσης ο Επικεφαλής του Προγράμματος Γεωπολιτικής της Ενέργειας του..
ΕΛΙΑΜΕΠ και Εταίρος του Προγράμματος Νότιας Ευρώπης του LSE Ideas στο London School of Economics.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010 συνεργάστηκε με το γραφείο του Υφυπουργού Ενέργειας της Ελλάδος κ.Γιάννη Μανιάτη ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα διεθνών αγωγών πετρελαίου & φυσικού αερίου, ενώ την περίοδο 2008-2009 υπηρέτησε ως Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Με την ιδιότητά του αυτή συμμετείχε σε δεκάδες υπουργικές και διυπουργικές αποστολές στο εξωτερικό ενώ εκπροσώπησε το Γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και στο Δ.Σ. του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency).
Από το 2002 και μετά ο Δρ. Τσακίρης έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συνεργάτη σε θέματα ΚΕΠΠΑ, Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής, Μετα-Σοβιετικών Σπουδών και Ενεργειακής Ασφάλειας στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά την Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.), στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, και στην Επιτροπή Άμυνας & Εξωτερικών της Βουλής ως Επιστημονικός Συνεργάτης Βουλευτή (2004-2007).
Ο κ.Τσακίρης είναι Διδάκτωρ Στρατηγικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου φοίτησε με υποτροφία της Ε.Ε.. Κατέχει επίσης τον τίτλο (Summa Cum Laude) M.A. in International Security Studies του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου και φοίτησε ως μεταπτυχιακός υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright και Λ. Βουδούρη. Έχει συγγράψει 10 μονογραφίες και περίπου 20 άρθρα, μελέτες και κεφάλαια συλλογικών τόμων που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά και τα αγγλικά συμπεριλαμβανομένων άρθρων σε peer-reviewed journals όπως τα περιοδικά Comparative Strategy, Foreign Affairs (Hellenic Edition), Journal of Energy Security, Perceptions, Αγορά Χωρίς Σύνορα & Γεωστρατηγική.

Αρχειοθήκη ιστολογίου