Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα…



Η ώρα ΜΗΔΕΝ έφτασε!!! Η συγκυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης «αριστεράς» συνεπέστατη σε ένα ακόμα προεκλογικό της παραμύθι και… στην ανεπανάληπτη διαπραγματευτική της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα και να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ έναντι εξευτελιστικού τιμήματος το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας.

Με το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε πρόωρη ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Επί της ουσίας η Επιχείρηση του ελληνικού λαού εξαναγκάζεται «με το πιστόλι στον κρόταφο» να εκχωρήσει στους ανταγωνιστές της το 50% της Παραγωγής (τον Φεβρουάριο έρχεται το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες), το 50% της Εμπορίας της (μέχρι το 2020), την στιγμή που ήδη έχει χάσει τον ΑΔΜΗΕ, ενώ διαχρονικά της απαγορεύτηκε να έχει ουσιαστικό μερίδιο στις ΑΠΕ (2%)
Παράλληλα επίκειται η πώληση του 17% των μετοχών της (ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ), αργότερα και το 34% του Υπερταμείου και την ίδια στιγμή εξακολουθεί να εφαρμόζεται η καταστροφική λαίλαπα των ΝΟΜΕ, δηλαδή η πώληση του 40% της υδροηλεκτρικής/λιγνιτικής της παραγωγής, κάτω του κόστους, με τους ανταγωνιστές της να αποκτούν τεράστια περιθώρια κέρδους πουλώντας στην λιανική αγορά ρεύματος, ρεύμα που δεν παράγουν.
Την στιγμή που γίνονται όλα αυτά τα κοσμογονικά «υπέροχα» της «αριστερής» διακυβέρνησης τα οποία ΔΙΑΛΥΟΥΝ μέσα σε μόλις δύο μήνες, όσα οικοδομήθηκαν σε 60 χρόνια, ο πρώην συνάδελφος επικεφαλής της διοίκησης της ΔΕΗ, του οποίου η θητεία λήγει τον Απρίλιο, συνεχίζει να εκτελεί σαν ακόμα ένα τεχνοκρατικό πιστόλι και χωρίς ιδιαίτερες τύψεις  τις εντολές της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης και αντιλαϊκής συγκυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.
Μάλιστα με περίσσια κυνικότητα και χωρίς καμία συναδελφική ευσυνειδησία μεθοδεύει ώστε η υπογραφή της ΕΣΣΕ, να συμπέσει χρονικά με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των 4 λιγνιτικών μονάδων, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική επεξεργασία και διάλογος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ως είθισται… Είναι προφανές ότι επιχειρείται κουτοπόνηρα να βρεθούμε προ τετελεσμένων και χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τις εργασιακές σχέσεις και τις επικείμενες βαπτισμένες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
18.000 εργαζόμενοι «εκβιάζονται» με μετενέργεια, ώστε να φοβηθούν, να σιωπήσουν και να μην ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ την Ελληνική κοινωνία για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του αιώνα.
Εμείς θα υπενθυμίσουμε στον πρώην συνάδελφο κ. Παναγιωτάκη το γνωστό λαϊκό ρητό.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα… κ. Παναγιωτάκη

Με εκτίμηση
  
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
            Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ                                               ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου