Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Eνημερωτικό δελτίο από τον Π.Καραλευθέρη


Αποτέλεσμα εικόνας για καραλευθερης
Προς όλους τους συναδέλφους της ΔΕΗ Α.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 26.07.2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε έκτακτη συνεδρίαση με το κάτωθι θέμα Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
Σύμβαση για την εκτέλεση του Έργου: «Διακίνηση 10,6 x 106 Μ3  στ. υπερκειμένων συνεκτικών σχηματισμών από την
περιοχή της Προτομής του Ορυχείου Πεδίου Καρδιάς».
Χρονική παράταση του Έργου της πιο πάνω σύμβασης. 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έγκριση, της χρονικής παράτασης του Έργου: «Διακίνηση 10,6 x 106 Μ3  στ. υπερκειμένων συνεκτικών σχηματισμών από την περιοχή της Προτομής του Ορυχείου Πεδίου Καρδιάς», της σύμβασης έως εκατόν ενενήντα (190) ημέρες, με νέα ημερομηνία πέρατος έως την 6.8.2016, χωρίς καμία άλλη αποζημίωση πλην της νόμιμης αναθεώρησης, με ανεπιφύλακτη έγγραφη αποδοχή του Αναδόχου και παραίτηση από κάθε τυχόν άλλη αξίωση αποζημίωσης εν γένει.

ΘΕΜΑ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
Διαγωνισμός για την εκτέλεση του Έργου: «Διακίνηση 4,0 x 106 Μ3 στ. υπερκειμένων συνεκτικών σχηματισμών από την περιοχή του μετώπου του εκσκαφέα Ε2 του Ορυχείου Πεδίου Καρδιάς».
Κατακύρωση του πιο πάνω Διαγωνισμού.

Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία. ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝ οι εκπρόσωποι εργαζομένων ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ Παντελής και ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος.
Την έγκριση της κατακύρωσης, σύμφωνα την Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου και τον ΚΕΠΥ άρθρο 9.1., του Διαγωνισμού για την εκτέλεση του Έργου: «Διακίνηση 4,0 Χ 106 Μ3 στ. υπερκειμένων συνεκτικών σχηματισμών από την περιοχή του μετώπου του εκσκαφέα Ε2 του Ορυχείου Πεδίου Καρδιάς» στην 1η τεχνικά αποδεκτή και μειοδότρια εταιρεία «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».

ΘΕΜΑ 3
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
Σύμβαση για την εκτέλεση του Έργου: «Προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε λειτουργία ταινιοσταθμών με μετατροπείς συχνότητας και κινητηρίων μονάδων ταινιοδρόμων για τις ανάγκες του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας».
Παράταση του χρόνου πέρατος της πιο πάνω σύμβασης και οικονομική αποζημίωση του Αναδόχου. 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την έγκριση της παράτασης των τμηματικών προθεσμιών πέρατος του Έργου: «Προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε λειτουργία ταινιοσταθμών με μετατροπείς συχνότητας και κινητηρίων μονάδων ταινιοδρόμων για τις ανάγκες του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας», της σύμβασης, με Ανάδοχο την Εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», χωρίς υπαιτιότητα του Αναδόχου, ως ακολούθως:
1.1. Για το Τμήμα 1
Παράταση πέρατος ανέγερσης-Δοκιμών Εν Κενώ (ΔΕΚ) κατά: 432 ημέρες.
Παράταση πέρατος Δοκιμών Υπό Συνθήκες Εκμετάλλευσης (ΔΥΣΕ) κατά: 445 ημέρες.
1.2. Για το Τμήμα 2
Παράταση πέρατος ανέγερσης-Δοκιμών Εν Κενώ (ΔΕΚ) κατά: 378 ημέρες.
Παράταση πέρατος Δοκιμών Υπό Συνθήκες Εκμετάλλευσης (ΔΥΣΕ) κατά: 389 ημέρες.
2. Την έγκριση της οικονομικής αποζημίωσης του Αναδόχου, για την καθυστέρηση που προέκυψε στο Έργο, από μη υπαιτιότητά του, ως εξής:
* Έξοδα Εγγυητικών Επιστολών :            21.787,50 Ευρώ
* Έξοδα Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων Έργου :    50.651,40 Ευρώ
 
             Σύνολο :    72.438,90 Ευρώ

   3.   Ότι ο Ανάδοχος δεν δικαιούται οποιαδήποτε άλλη οικονομική αποζημίωση.

ΘΕΜΑ 4
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Δωρεάν διάθεση από τη ΔΕΗ Α.Ε. υδρολογικών στοιχείων προς την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την έκδοση Κλιματικού  Άτλαντα.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την έγκριση της δωρεάν διάθεσης στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) για την κατάρτιση ψηφιακού Κλιματικού Άτλαντα, των υδρολογικών στοιχείων που αιτείται με το έγγραφό της.
2. Την έγκριση όπως, τα ανωτέρω στοιχεία χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την εκπόνηση του ψηφιακού Κλιματικού Άτλαντα της ΕΜΥ, με τις εξής προϋποθέσεις οι οποίες και θα αποτυπωθούν σε σχετικό συμφωνητικό με την ΕΜΥ:

2.1. Στο τελικό προϊόν θα αναφέρεται εμφανώς με ειδική αναφορά η προέλευση των διατιθεμένων στοιχείων και θα αναγνωρίζεται και θα αναδεικνύεται η συνεισφορά της ΔΕΗ Α.Ε. στην κατάρτιση του Κλιματικού Άτλαντα. 
2.2. Τα διατιθέμενα στοιχεία δεν πρόκειται να δημοσιευθούν σε αναλυτική μορφή.
2.3. Το τελικό προϊόν θα διατίθεται δωρεάν.
2.4. Με το πέρας του έργου θα τεθεί στη διάθεση της ΔΕΗ Α.Ε. ο Κλιματικός Άτλαντας και όλη η σχετική τεχνογνωσία, σε λογισμικό, χάρτες, πίνακες κ.λ.π., με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού της ΔΕΗ Α.Ε..

3. Την έγκριση ότι τα ανωτέρω στοιχεία διατίθενται ως χορηγία της ΔΕΗ Α.Ε. στο Ελληνικό Δημόσιο και συμβολή της στην κατάρτιση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του εθνικής σημασίας έργου του ψηφιακού Κλιματικού Άτλαντα.


ΘΕΜΑ 5
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Σύμβαση για την εκτέλεση του Έργου: «Μελέτη, Κατασκευή, Συναρμολόγηση, Ανέγερση, Εκτέλεση Δοκιμών και Θέση σε λειτουργία Υδροστροβίλων, Ρυθμιστών Στροφών, Δικλίδων, Γεννητριών, Μετασχηματιστών, Εξοπλισμού Υποσταθμού 150 kV, Πινάκων Μέσης Τάσης, Γερανογεφυρών, Θυροφραγμάτων και Βοηθητικού Η/Μ Εξοπλισμού για το Υδροηλεκτρικό Έργο ΙΛΑΡΙΩΝΑ, το Μικρό ΥΗΕ ΙΛΑΡΙΩΝΑ και το Μικρό ΥΗΕ ΠΑΠΑΔΙΑΣ».  
Έγκριση νέων ημερομηνιών έναρξης της Εμπορικής λειτουργίας των Μονάδων Ι, ΙΙ του ΥΗΕ Ιλαρίωνα και της Μονάδας ΙΙΙ του ΜΥΗΕ Ιλαρίωνα. 
Επέκταση του χρόνου ισχύος των εγγυήσεων του Η/Μ εξοπλισμού έως την προσωρινή παραλαβή του Έργου με αύξηση του Συμβατικού Τιμήματος. 
Έγκριση ταυτόχρονης Προσωρινής  και  Οριστικής  Παραλαβής  των  εργασιών  της πιο πάνω σύμβασης. 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την έγκριση των νέων ημερομηνιών  έναρξης της Εμπορικής λειτουργίας των Μονάδων του ΥΗΕ ΙΛΑΡΙΩΝΑ και του ΜΥΗΕ ΙΛΑΡΙΩΝΑ, ως εξής:
 1.1. Για τις δύο Μονάδες Ι και ΙΙ του ΥΗΕ ΙΛΑΡΙΩΝΑ η 5.4.2014.
 1.2. Για τη Μονάδα ΙΙΙ του ΜΥΗΕ ΙΛΑΡΙΩΝΑ η 1.11.2014.
2.  Την έγκριση της τροποποίησης των Όρων της σύμβασης, που αφορούν στην Προσωρινή και Οριστική Παραλαβή του Έργου, ώστε, μετά την ολοκλήρωση των απαιτουμένων ελέγχων και των δοκιμών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύμβασης και της ΔΕΗ Α.Ε., η Προσωρινή και η Οριστική Παραλαβή να συντελεστούν ταυτόχρονα.
 Τα ανωτέρω αναφερόμενα στις παραγρ. 1 και 2 δεν επιφέρουν κανένα οικονομικό βάρος στην Επιχείρηση.
3.  Την έγκριση όπως τα παραπάνω περιληφθούν σε Συμπλήρωμα σύμβασης και τον ορισμό του Διευθυντή της ΔΥΗΠ για την υπογραφή του σχετικού  Συμπληρώματος.
4.  Σε ό,τι αφορά το τίμημα εκ της απαιτηθείσας αναγκαίας επέκτασης των εγγυήσεων των Μονάδων Ι και ΙΙ και της Μονάδας ΙΙΙ των ΥΗΕ και ΜΥΗΕ ΙΛΑΡΙΩΝΑ, όπως η δαπάνη αυτή διευθετηθεί με τον Ανάδοχο στο πλαίσιο της οριστικής οικονομικής
τακτοποίησης της σύμβασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής του Έργου.




                                                                                                                                                           Σας ευχαριστώ
Καραλευθέρης Παντελής
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ
Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Αρχειοθήκη ιστολογίου