Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ξυλοδαρμός σε υπαλλήλους της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα – Η ΔΕΗ έχει εκτιθεμένους τους ανθρώπους της;


Ένα ακόμη περιστατικό απασχόλησε σήμερα την Αστυνομική Διεύθυνση.
Σύμφωνα με την αστυνομία – η οποία λόγω της κείμενης νομοθεσίας δεν δημοσιοποιεί ονόματα – πρόκειται για συμβάν σωματικής επίθεσης κατά υπαλλήλων της ΔΕΗ από ιδιοκτήτη επιχείρησης, με αφορμή τη διαδικασία διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της να προχωρήσουν σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην επιχείρηση, ενώ (σύμφωνα με τις πληροφορίες) η διακοπή αφορούσε την οικία του ιδιοκτήτη.
Όταν η ΔΕΗ αντιλήφθηκε το λάθος, οι δύο υπάλληλοι επέστρεψαν στην επιχείρηση για να πραγματοποιήσουν την επανασύνδεση, ωστόσο εκεί, σύμφωνα

με τις καταγγελίες των ίδιων, ο ιδιοκτήτης και ένας ακόμη ενήλικας, τους επιτέθηκαν με κλωτσιές και γροθιές, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και αλλού.
Οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Η αστυνομία κινήθηκε για τη διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης χωρίς αποτέλεσμα – μέχρι στιγμής – αφού ο καταγγελόμενος έχει εξαφανιστεί.

Το περιστατικό το οποίο εμπεριέχει βία, είναι κοινωνικά και ηθικά καταδικαστέο από όπου και αν προέρχεται.
Η ΔΕΗ, ως επιχείρηση, έχει σοβαρή υποχρέωση να προστατεύει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους της, που στέλνει να κόβουν το ρεύμα.
Μέσα σε περίεργες εποχές και μέσα σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το γεροντάκι μέχρι και τον μεγαλύτερο ή μικρότερο επιχειρηματία, οι διαδικασίες αυτές απαιτούν συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο έχει υποχρέωση μια τόσο μεγάλη επιχείρηση, να σχεδιάσει, να εφαρμόζει και να προλαμβάνει όποια συμβάντα.
Το σημερινό συμβάν της Ζακύνθου, πρέπει να προβληματίσει άμεσα τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΕΗ και τα όποια όργανα και συμβούλια της επιχείρησης, ώστε να προστατευθούν οικογενειάρχες άνθρωποι του μεροκάματου και του μόχθου.
Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, που υπηρετούν το κοινωνικό αγαθό, ξενυχτάνε και είναι εκτεθειμένοι σε οποιεσδήποτε συνθήκες να διορθώνουν βλάβες ηλεκτρικού ρεύματος, αντιμέτωποι με υψηλές τάσεις και πολλούς άλλους ακραίους κινδύνους.
Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να είναι η προμετωπίδα της επιχείρησης ηλεκτρικού ρεύματος σε τούτες τις εποχές.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ


 http://imerazante.gr/2016/08/18/128346

Αρχειοθήκη ιστολογίου