Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΕΝ: "πάγωμα" της ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ και μεταφορά του στο Υπερταμείο


Την πρόταση να εξαιρεθεί το 17% της ΔΕΗ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να μεταφερθεί στο νέο υπερταμείο θα θέσει στη σημερινή της συνάντηση με τους θεσμούς η ηγεσία του ΥΠΕΝ, όπως προέκυψε από άτυπη συνομιλία με τους δημοσιογράφους πριν την συνάντηση.
Πέραν της συζήτησης για τα ενεργειακά προαπαιτούμενα, ο ΥΠΕΝ Π. Σκουρλετης εφέρετο διατεθειμένος να επιμείνει να παγώσει η διαδικασία πώλησης του 17% της ΔΕΗ, τουλάχιστον μεχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ και να μειωθούν τα "φέσια" προς την επιχείρηση, με στόχο οι μετοχές που αντιστοιχούν
στο 17% της ΔΕΗ να περάσουν στο νέο Υπερταμείο και σε κάθε περίπτωση το δημόσιο να συνεχίσει να κατέχει το 51% της επιχείρησης.
Το ζήτημα δεν βρισκεται στην ατζέντα των προαπαιτούμενων της 1ης αξιόλογησης, ωστόσο η ελληνική πλευρά φέρεται αποφασισμένη να το θέσει.
Άλλωστε, λένε οι ίδιες πηγές, αυτό εννοούσε και ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ερωτηθείς σχετικα με τις ιδιωτικοποιήσεις. Την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει το 51% της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και να μεταφερθεί αυτούσιο στο υπερ Ταμειο.
Aνώτατος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσερχόμενος στο ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εξέφρασε αισιοδοξία όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα ενεργειακά βάσει χρονοδιαγράμματος. «Κατά 99,9% θα κλείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν αγκάθια στη διαπραγμάτευση.

 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου