Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: Επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου και το "ρεύμα φθηνό ΔΕΗ για το λαό"


Γιορτάζουμε σήμερα τη μνήμη της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, οι οποίοι θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία, για μία ελεύθερη κοινωνία και βεβαίως για την κατάργηση του διδακτορικού καθεστώτος της εποχής εκείνης.
        Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρη, αφού τα αιτήματα της εποχής εκείνης για ψωμί – παιδεία – ελευθερία εξακολουθούν να υφίσταται, εξ’αιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και επτά χρόνια στη χώρα μας.
        Συγχρόνως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ βρίσκονται σε πλήρη ανασφάλεια εξ΄αιτίας της μνημονιακής δέσμευσης για πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, όπου αυτές τις ημέρες αποφασίζεται ποιες μονάδες θα
πουληθούν και δυστυχώς σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δοθούν οι πιο νέες μονάδες όπως ΜΕΛΙΤΗ Ι & ΙΙ και ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 3,4.
        Πρόκειται για πράξη που οδηγεί όχι μόνο στη συρρίκνωση της ΔΕΗ με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα της, αφού ο ενεργειακός της στόλος που απομένει είναι πλέον γερασμένος και έχει ημερομηνία λήξης.            
        Επομένως, σήμερα, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε να μην πάνε στα χέρια των ιδιωτών ο Δημόσιος πλούτος της χώρας και ιδιαίτερα του τομέα ενέργειας, αφού εξακολουθεί να είναι επίκαιρο το «ρεύμα φθηνό ΔΕΗ για το λαό».
        Γνωρίζουμε και έχει αποδειχθεί ότι οι νεοφιλελεύθερες αυτές πολιτικές, έχουν ως στόχο την συσσώρευση του Δημόσιου πλούτου σε λίγα πρόσωπα και την εξάρτηση των λαών από ιδιωτικά ολιγοπώλια που ως στόχο έχουν μόνο το κέρδος.  
Συνακόλουθα έχουμε χρέος να αγωνιστούμε:
  • Για την ακύρωση του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
  • Για την προστασία του Έλληνα καταναλωτή
  • Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
   ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ
  • Να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ
Σας καλούμε για συμμετοχή στους αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας 

Αρχειοθήκη ιστολογίου