Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στη Μεγαλόπολη ο Σταθάκης μετά τη διαπραγμάτευση


Τη Μεγαλόπολη θα επισκεφθεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για να συσκεφθεί με τους τοπικούς φορείς.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αυτό γνωστοποίησε κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Υπουργείο με τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμία, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελο Γιαννακούρα, τον δήμαρχο Μεγαλόπολης και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Διονύση Παπαδόπουλο και Γιώργο Μαρκολιά, το στέλεχος της ΛΑΕ, Θανάση Πετράκο, καθώς και με αντιπροσωπεία
της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.
«Επιδιώκουμε, τόνισε ο υπουργός, η παραχώρηση να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες.
Το αντίθετο – θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις, και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε μετά την συνάντηση ο Γ. Σταθάκης.
«Είναι κατανοητό, ανέφερε ο υπουργός, ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές, επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις».

Αρχειοθήκη ιστολογίου