Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Στην κοινοπραξία FINACITY και επισήμως η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ

Εγκρίθηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ η ανάθεση στην κοινοπραξία FINACITY CORPORATION, υπό την εταιρεία Qualco, του έργου της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ, όπως εξάλλου αναμενόταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του energypress.
Η κοινοπραξία, η οποία αποτελείται από τις IBM Hellas Α.Ε., Deutsche Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions, KPMG, Qualco UK, ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. και Ν. Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, είχε μειοδοτήσει στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί για την ανάθεση συγκεκριμένου έργου, ύψους 12 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, μετά την επιλογή της, η κοινοπραξία υπό την Qualco θα πρέπει να
πλέον να προχωρήσει στις εξής ενέργειες, προκειμένου να εκτελέσει το έργο που της ανατέθηκε:
-Να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών
-Να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους
-Να μελετήσει την εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων
-Να σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων και να υποστήριξη την υλοποίησή τους
-Να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης που θα συνάψει η κοινοπραξία με τη ΔΕΗ, η επιχείρηση θα πρέπει να εγκρίνει όλες τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η ανάδοχος του έργου.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι την εξόφληση των διακανονισμών που συναφθούν και η αμοιβή του αναδόχου καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων των οφειλών που επιτυγχάνει.
Πιο αναλυτικά, αν εισπράξει ποσά 100 εκατ. ευρώ από ενεργούς πελάτες, ανεξαρτήτως υπολοίπου, το ποσοστό της πληρωμής του θα είναι 8%, δηλαδή 8 εκατ. ευρώ. Αν εισπράξει 10 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές έως 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής του ορίζεται σε 12%, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ. Αν ανακτήσει απλήρωτους λογαριασμούς 14 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές μεγαλύτερες των 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής του θα ανέλθει στο 10%, δηλαδή σε 1,4 εκατ. ευρώ.


 https://energypress.gr/news/stin-koinopraxia-finacity-kai-episimos-i-diaheirisi-ton-lixiprothesmon-ofeilon-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου