Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Αντίθετος στην πώληση μονάδων της Μεγαλόπολης ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού

O βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού, στις 15.11.2017, συναντήθηκε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, για το θέμα του ενδεχομένου πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξέφρασαν την αγωνία, την ανησυχία και βέβαια την αντίθεσή τους, σε αυτό το ενδεχόμενο.
Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άμεση πρόσβαση ιδιωτών στο «λιγνίτη», που υποχρεώνει την κυβέρνηση, να λάβει επώδυνες αποφάσεις, οι
οποίες εκ των πραγμάτων δεν είναι συμβατές με την πολιτική της.
Υπενθύμισε το γεγονός, ότι, μετά από διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΑΔΜΗΕ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς και την πρόθεση-απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν εκτός διαπραγμάτευσης οι υδροηλεκτρικές μονάδες.
Εξέφρασε την «κάθετη» αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς.
Υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιασθεί το μέλλον της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και αξιώνοντας από την πολιτεία την παροχή πρακτικών «δυνατοτήτων», ώστε αυτά να αξιοποιηθούν.
Τέλος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Τρίπολης, δήλωσε διατεθειμένος να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αποτροπής του ενδεχόμενου πώλησης.

 https://energypress.gr/news/antithetos-stin-polisi-monadon-tis-megalopolis-o-voyleytis-arkadias-toy-syriza-g-papailioy

Αρχειοθήκη ιστολογίου