Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΑΠΕ – Ολόκληρο το κείμενο και η Αιτιολογική

Με ενσωμάτωση κάποιων από τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη Δημόσια Διαβούλευση, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ».
Διαβάστε στο τέλος του κειμένου στα «Συνοδευτικά Αρχεία» το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου, καθώς και την Αιτιολογική Έκθεση.
Αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στις Επιτροπές την Δευτέρα, ώστε προς το τέλος του μήνα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, προσλήψεων στελεχών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, μετακινήσεων ανάμεσα σε θυγατρικές, μεταφοράς προσωπικού στο δημόσιο κ.λπ.
Περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για τη νέα πολιτική προμηθειών της ΔΕΗ, τον περιορισμό της έκπτωσης που μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος κ.λπ.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στο οποίο ρυθμίζονται θέματα εταιρικού μετασχηματισμού και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς επίσης άλλες διατάξεις για την αγορά φυσικού αερίου.
Μεγάλο κεφάλαιο είναι επίσης οι διατάξεις που αφορούν τη στήριξη της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Δείτε εδώ τα κείμενα από τη σελίδα της Βουλής

Συνοδευτικά αρχεία

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου