Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές και καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ -Ανω του 1 εκατ. η λεία

 

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές και καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ -Ανω του 1 εκατ. η λεία

Συμμορία είχε ρημάξει μετασχηματιστές και καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ. Άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ η λεία τους, εμπλέκονται σε 172 κλοπές!

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 4 άτομα και αναζητούνται άλλοι 2, για την κλοπή μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ στην Καρδίτσα.

Οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην εξάρθρωση της σπείρας κατάσχεσαν μεταξύ άλλων 7 πηνία μετασχηματιστών και 6 κομμάτια καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής αξίας 35.000 ευρώ, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και δύο αυτοκίνητα.

Είχαν κάνει 172 κλοπές από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα

Επιπλέον, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε 172 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ με τη συνολική αξία να εκτιμάται σε 1.031.800 ευρώ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 αυτοκίνητα, τα οποία κρίθηκαν ύποπτα. Σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο στο ένα από αυτά, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, οι δράστες δεν σταμάτησαν στο σήμα στάσης των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, ενώ το όχημα εντοπίστηκε μετά από αναζητήσεις. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες και το ακινητοποίησαν.

Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ στο εσωτερικό του ενός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 πηνία χαλκού, συνολικού βάρους 510 κιλών και 6 κομμάτια καλωδίων, 4 μέτρων περίπου το καθένα, συνολικού βάρους 80 κιλών.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω υλικά προέρχονται από 3 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ και είχαν αφαιρεθεί πρώτες πρωινές ώρες χθες (27/6) από στύλο που τροφοδοτούσε αντλιοστάσιο του Δήμου Παλαμά ενώ η αξία τους εκτιμάται σε 35.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, γαλλικά κλειδιά, σκεπάρνι, γάντια κ.ά.), καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας και λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο δράσης (modus operandi) των συλληφθέντων, κατηγορούνται ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 14-01-2023 έως και χθες, εμπλέκονται σε ακόμη 172 κλοπές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.031.800 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

www.iefimerida.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου