Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΔΕΗ: Πράσινο φως από την DG Comp για την εξαγορά της Enel Ρουμανίας

 

ΔΕΗ: Πράσινο φως από την DG Comp για την εξαγορά της Enel Ρουμανίας – Τον Οκτώβριο το επικαιροποιημένο business plan

Το «ΟΚ» στη ΔΕΗ έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η DG Comp για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων και των συμμετοχών της ιταλικής Enel στη Ρουμανία. 

Ένα ορόσημο για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής επιτεύχθηκε, σχολιάζουν στο energypress, αρμόδιες πηγές. 

Οι ίδιες πληροφορίες τοποθετούν το κλείσιμο της εξαγοράς προς τον Σεπτέμβριο. Αν και κατά τις πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να σημειωθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα εξηγούν στο energypress πηγές, οι πολιτικές εξελίξεις με την εναλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση καθυστερούν κατά περίπου ένα μήνα το κλείσιμο της συναλλαγής. Άρα το χρονοδιάγραμμα μετακινείται ελαφρώς, προς τον Σεπτέμβριο. 

Το business plan

Η διοίκηση του κ. Γιώργου Στάσση, εργάζεται, όμως εντατικά αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και για την επικαιροποίηση του business plan. 

Πρόκειται να παρουσιαστεί στους επενδυτές και τους αναλυτές κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο. 

Σε αυτό θα συμπεριληφθούν και η εξαγορά της Ρουμανίας καθώς και άλλες σημαντικές επενδυτικές κινήσεις που μεσολάβησαν από το προηγούμενο, όπως η κατασκευή του CCGT της Αλεξανδρούπολης. 

Οι διαθέσιμες πληροφορίες του energypress θέλουν οι στόχοι για τις οικονομικές επιδόσεις της δημόσιας εταιρείας να μπαίνουν πιο ψηλά, αφού η ΔΕΗ μεγαλώνει… 

Η γενική συνέλευση των μετόχων

Νωρίτερα από τις προαναφερόμενες εξελίξεις έρχεται αυτής της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. 

Πραγματοποιείται στις 29 Ιουνίου. Οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις αποδοχές και άλλα θέματα της ατζέντας. 

Ωστόσο, από την πλευρά των μετόχων, μεταφέρεται στο energypress και μία προσδοκία ως προς ένα ακόμα μήνυμα από την πλευρά του κ. Στάσση για την οριοθέτηση του χρόνου επιστροφής της εταιρείας στην εποχή της διανομής μερισμάτων. 

Δεν αποκλείεται ο CEO, λένε άλλες πληροφορίες, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου