Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Μελέτη ΑΔΜΗΕ για την αξιολόγηση μεθόδων υπολογισμού φορτίου αναφοράς ΑΠΕ στις περιπτώσεις έκδοσης εντολής περικοπών

energypress.gr

Σε διαβούελυση η εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για την τροποποίηση της Μεθοδολογίας Υπολογισμού Φορτίου Αναφοράς για τις Μονάδες ΑΠΕ

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για την τροποποίηση της Μεθοδολογίας Υπολογισμού Φορτίου Αναφοράς σχετικά  με τις μεθόδους υπολογισμού του Φορτίου Αναφοράς για τις Μονάδες ΑΠΕ.

Προκειμένου να επιλεγεί η καταλληλότερη μέθοδος υπολογισμού Φορτίου Αναφοράς Μονάδων ΑΠΕ ανά τεχνολογία εκπονήθηκε από την ΑΔΜΗΕ Α.Ε. μελέτη που έχει ως σκοπό να παρουσιάσει και να αξιολογήσει τις προτεινόμενες μεθόδους υπολογισμού του Φορτίου Αναφοράς για Μονάδες ΑΠΕ στις περιπτώσεις έκδοσης Εντολής Περιορισμού Έγχυσης, η οποία αναρτάται προς ενημέρωση των συμμετεχόντων.

Το κείμενο της εισήγησης περιλαμβάνει πρόσθετες διατάξεις επί της εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για την τροποποίηση της Μεθοδολογίας Υπολογισμού Φορτίου Αναφοράς που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Αρχή στις 17 Μαΐου 2024 αναφορικά όμως με τη συμμετοχή των Χαρτοφυλακίων Κατανεμόμενου Φορτίου Απόκρισης Ζήτησης στην Αγορά Επόμενης Ημέρας και την Ενδοημερήσια Αγορά. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αρχής και θα ληφθούν υπόψη από την Αρχή στο πλαίσιο της απόφασης περί τροποποίησης της Μεθοδολογίας.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elecodes-market@raaey.gr. Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η Αρχή θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Σχετικά έγγραφα:

  1. Το από 29 Ιουλίου (ΑΡ./ΗΜ.: ΔΝΣ/20920-ΡΑΑΕΥ Ι-378173) έγγραφο της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με την τροποποίηση της Μεθοδολογίας Υπολογισμού Φορτίου Αναφοράς
  2. Προτεινόμενο Σχέδιο μεθοδολογίας υπολογισμού φορτίου αναφοράς χωρίς επισήμανση αλλαγών σε σχέση με την ισχύουσα μεθοδολογία (Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθμ. 480/2022, Β’ 2810)
  3. Προτεινόμενο Σχέδιο μεθοδολογίας υπολογισμού φορτίου αναφοράς με επισήμανση αλλαγών σε σχέση με την ισχύουσα μεθοδολογία (Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθμ. 480/2022, Β’ 2810)
  4. ΜΕΛΕΤΗ Αξιολόγησης Μεθόδων Υπολογισμού Φορτίου Αναφοράς Μονάδων ΑΠΕ στις περιπτώσεις έκδοσης Εντολής Περιορισμού Έγχυσης

Αρχειοθήκη ιστολογίου