Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πήρε πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για “πάγωμα” των προσλήψεων στη ΔΕΗ

 
 
ouzounidou eygenia
Πράσινο φως για την εξαίρεση της ΔΕΗ από την απόφαση της κυβέρνησης για “πάγωμα” των προσλήψεων, και συγκεκριμένα την αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ, δόθηκε τελικά χθες από την κυβέρνηση, μετά από παρέμβαση της βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενίας Ουζουνίδου.
Πάντως, στον ύπνο πιάστηκαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Κοζάνης για το θέμα του “παγώματος” των προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθώς δήλωναν άγνοια προχθές για την εντολή αναστολής των διαδικασιών των δύο.. προκηρύξεων 560 θέσεων στο τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ, μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς τον ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα ο «Π» επικοινώνησε προχθές με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας δήλωση για το “πάγωμα” των προσλήψεων στη ΔΕΗ, ωστόσο και οι τρεις αγνοούσαν το έγγραφο του προέδρου του ΑΣΕΠ προς τη ΔΕΗ με το οποίο ενημέρωνε ότι με βάση έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναστέλλεται η πρόοδος όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την έκδοση προκηρύξεων για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, όπως ισχύει, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού του δημόσιου τομέα μετά την τελευταία αναδιοργάνωση των δομών των Υπουργείων» και ειδικότερα την εντολή προς τη ΔΕΗ για αναστολή έκδοσης των προκηρύξεων που αφορούν την πλήρωση 110 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ καθώς και 450 θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η βουλευτής Ευγενία Ουζουνίδου ωστόσο, η οποία διετέλεσε υπεύθυνη του Τομέα Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Θανάση Πετράκο, ανέλαβε αμέσως δράση. Πραγματοποίησε με τον Θανάση Πετράκο παρέμβαση στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο, στον οποίο εξήγησαν την αναγκαιότητα των προσλήψεων αυτών στη ΔΕΗ όσο το δυνατόν συντομότερα και ζήτησαν την εξαίρεση της ΔΕΗ από την παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των προσλήψεων.
Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση της κ. Ουζουνίδου στον «Π», «ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, υπέγραψε χθες και τη σχετική απόφαση που δίνει το πράσινο “φως” για να προχωρήσουν οι διαδικασίες των δύο προκηρύξεων στη ΔΕΗ καθώς και η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ, απόφαση η οποία στάλθηκε αμέσως στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.
Χθες το μεσημέρι μάλιστα έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, στην οποία τόν ενημέρωσαν για τη νέα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με την οποία ανακαλείται η αναστολή έκδοσης των δύο προαναφερόμενων προκηρύξεων για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ, αλλά και αντίστοιχης προκήρυξης του ΔΕΔΔΗΕ και ότι η ΔΕΗ έχει το ελεύθερο να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των παραπάνω θέσεων.
 

ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ  

e-ptolemeos.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου