Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι μπίζνες, όχι αστεία! Follow the money, να δείτε το μέγεθος της κοροϊδίας!

Η Eurelectric είναι η Ένωση των εταιρειών ηλεκτρισμού της Ευρώπης και στο τέλος Ιανουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα μια συνοπτική έκθεση για τις τάσεις της ηλεκτροπαραγωγής και τη μετάβαση προς μια "οικονομία χαμηλού άνθρακα", με βάση τα απολογιστικά στοιχεία 34 χωρών για το 2013 (ΕΕ-28, Σερβία, Τουρκία, Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία & Ουκρανία).


Η μεγάλη πρόκληση που διαπιστώνει το όργανο των βιομηχανιών είναι η ... προσαρμογή των συστημάτων ηλεκτροδότησης σε όλο και μεγαλύτερο μερίδιο..
μεταβλητής/στοχαστικής/τυχαίας -μη- παραγωγής, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια ηλεκτροδότησης με επενδύσεις σε συστήματα "χαμηλού άνθρακα". Και διαπιστώνει επίσης πως οι τιμές χονδρικής του ρεύματος είναι πολύ χαμηλές για να στηρίξουν νέες επενδύσεις, μ' αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα και έλλειμμα νέων επενδύσεων. Μέχρι το 2035 πρέπει να προστεθούν 740GW νέων εργοστασίων, καθώς η παλιά γενιά εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής συμπληρώνει το όριο ηλικίας, και η EURELECTRIC δεν βλέπει πώς αυτό θα επιτευχθεί.

Το πολύ-πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει η πρώτη-πρώτη παράγραφος της έκθεσης
"The adoption of the EU’s 20-20-20 energy and climate policy framework back in 2009 was the first step in Europe’s global policy approach aimed at decarbonising its economy and combating global warming. This set a strong signal in favour of investment in renewable energy sources (RES): As the 20-20-20 package was being implemented, investment in variable RES peaked at levels of over € 130 billion per annum. Altogether € 470 billion went into these technologies from 2010 to 2013, showing the tremendous efforts made in meeting the RES target and initiating profound transformative changes in the power sector. 
- Η υιοθέτηση του πλαισίου πολιτικής 20-20-20 της ΕΕ το 2009 ήταν το πρώτο βήμα στη συνολική πολιτική της ΕΕ που στοχεύει στην απανθρακοποίηση της οικονομίας της και στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Αυτό έθεσε ένα ισχυρό επενδυτικό σήμα προς τις ΑΠΕ: καθώς εφαρμοζόταν το πακέτο 20-20-20, οι επενδύσεις στις μεταβλητές ΑΠΕ κορυφώθηκαν σε επίπεδα άνω των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Συνολικά 470 δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν σ' αυτές τις τεχνολογίες απ' το 2010 μέχρι το 2013, δείχνοντας τις τρομερές προσπάθειες που έγιναν για την επίτευξη του στόχου για τις ΑΠΕ και το μετασχηματισμό της δομής της ηλεκτροπαραγωγής". 

Ζαλίζουν τα ποσά που πληρώνουμε οι Ευρωπαίοι μέσω των επενδύσεων της ηλεκτροπαραγωγής! Αυτές είναι μπίζνες, όχι αστεία! Follow the money, να δείτε το μέγεθος της κοροϊδίας! Μέσα σε μόλις 4 χρόνια 470 δισεκατομμύρια ευρώ, μιάμιση φορά όλο το Ελληνικό δημόσιο χρέος, βγήκαν απ' τις τσέπες των Ευρωπαίων πολιτών και κατευθύνθηκε κυρίως στις πολύ συγκεκριμένες τσέπες όσων παράγουν εξοπλισμό για ΑΠΕ. Κι επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, βάλτε με το νου σας πόσο θα μας κοστίσει η "επενδυτική φρενίτιδα" των νέων 740GW μέχρι το 2035! Και ποιοί θα είναι αυτοί που θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Καταλάβατε τώρα γιατί με την ενέργεια δένεται όλη η ΕΕ στο άρμα των Γερμανών; Και η Ελλάδα, βεβαίως-βεβαίως; Αυτή δεν είναι εταιρική σχέση, αυτή είναι μόνιμη κοροϊδία. 

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

"Combating global warming" μας λέει ανερυθρίαστα η έκθεση. Ποιο warming, ποια υπερθέρμανση; Πού τη θυμήθηκαν; Την υπερθέρμανση που σταμάτησε πριν 18 χρόνια και 4 μήνες; Ας πάνε να τα πούνε στη Βοστώνη, που αναστέναξε πέρυσι με το polar vortex, πάγωσε φέτος με τη χιονοθύελλα Juno και ήδη ξαναπαγώνει από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων 30 ετών, περιμένοντας την επόμενη ιστορικά μεγάλη χιονοθύελλα. Μπρρρρρ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου