Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τι κοινό έχουν ο Ταμήλος, η Μάρκου και οι Οικολόγοι-Πράσινοι;


Δέχομαι να είμαι φτωχός, δεν με ενοχλεί να έχω πλουσιότερους γύρω από μένα... Αυτό που δεν δέχομαι είναι την μακαριοποίηση, με ιδεολογικές, και δήθεν "αριστερές" επιφάσεις της ...φτώχειας...


Η "αυτοπαραγωγή" σαν μέρος της Νέας Πράσινης Ανάπτυξης με σάλτσα Αποανάπτυξης είναι παγίδα. Πρώτα από όλα, στοιχειώδη οικονομικά λένε ότι θα είναι αντιοικονομική. Την αυτοπαραγωγή εκτός δικτύου την ξέρει κάθε ιδιοκτήτης αυθαιρέτου χωρίς ΔΕΗ:  Μπαταρίες, γεννήτρια και πλυντήριο όταν ...φυσάει. Εάν η ΔΕΗ γίνει η μπαταρία και η γεννήτρια θα χρεώνει, επειδή θα της κοστίζει. Ήδη γίνεται στην Ισπανία και στις ΗΠΑ. Θα γίνει σε μεγάλη κλίμακα, όταν όλα τα επίδοξα θύματα θα έχουν τσιμπήσει.


Έχουμε σαφώς σοβαρότερα προβλήματα, αλλά το βλέπω το κίνημα των οικολογο-συριζαιο-πράσινων επίδοξων θυμάτων...  Η δήθεν οικολογική αποανάπτυξη δεν είναι παρά μέρος μόνο της οικονομικής μας εξόντωσης, μόνο που είναι εκούσια.  Ή, είναι η αναπόφευκτη αποδοχή της.  Το να πετάτε λεφτά στους αειφόρους Γερμανούς που μόνο σκοπό έχουν να σας πουλάνε και να σας χρεώνουν, πώς κολλάει;  Ήθελε η original Ρόζα Λούξεμπουρκγ να βάζετε μικρά αιολικά και φωτοβολταϊκά (σε βάρος της, και επιδοτούμενα από την ΔΕΗ και όλους μας), υπέρ των πατριωτών της;  Ήθελε η Ρόζα Λούξεμπουρκ να είστε ούφο "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"; Δεν νομίζω... Άλλο η original και άλλο η ...Stiftung!

Όλα τα Πράσινα λαμόγια, Δάφνες, Βόθροι κλπ σέρνονται σιγά σιγά στο Οικολο-πράσινο κομμάτι του Σύριζα.  Αντιγράφω: θεματικές: Διαχείριση απορριμμάτων – Ανακύκλωση και Περιβάλλον – Ενέργεια – Μετακινήσεις... Και ομιλητές κάτι επαγγελματίες ακτιβιστές... Πλασιέ προς ενοικίαση.

Το μόνο που ελπίζω είναι να μην είναι χλεχλές ο Λαφαζάνης (που δεν τον κόβω για χλεχλέ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Αρχειοθήκη ιστολογίου