Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σαν μια γροθιά να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το πάρει πίσω

Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης εξελίσσεται σε όλα
τα επίπεδα. Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι σε εξέλιξη, επιβάλει νέους φόρους εκεί που θα τους καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο, άνοιξαν πλέον οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών και παράλληλα η ανεργία, η φτώχεια και η ακρίβεια σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης τσακίζουν κόκαλα.
Τη στιγμή αυτή επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει νέες μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε, μέσα από την εφαρμογή του νόμου 4354/2010 (Μισθολογική ρύθμιση) των υπαλλήλων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, και των ΔΕΚΟ. Έτσι λοιπόν ο ανώτερος μισθός των υπαλλήλων και της ΔΕΗ.. που καθορίζεται με βάση το μισθό του Γ.Γ. υπουργείου, διαμορφώνεται στα 4,631€ από 4,750€,(μικτά) δηλαδή μείωση 119€. (Ενω την ίδια στιγμή  απελευθερώνει το ΠΛΑΦΟΝ ανώτερης μισθοδοσίας για μέλη των Δ/Σ οργανισμών των ΔΕΚΟ, δικαστικούς και άλλους φορείς.)
Η νέα αυτή επίθεση δεν είναι τυχαία. Είναι στα σκαριά το νέο κύμα ιδιωτικοποίησης/απελευθέρωσης της ενέργειας και για την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στον κλάδο, αποτελούν αγκάθι ακόμη και αυτοί οι ψαλιδισμένοι μισθοί από μειώσεις (μέχρι 50%) που επήλθαν από τους μνημονιακούς νόμους και θέλει πάση θυσία να μειώσει περαιτέρω το εργασιακό κόστος. Η κυβέρνηση αναβάλλει μεγαλύτερη μείωση γιατί μπροστά της έχει το ασφαλιστικό, αλλά και άγχος να περάσει συνολικά την αντιλαϊκή της πολιτική. Σίγουρα δεν θα παραιτηθεί και στο άμεσο μέλλον θα έχουμε νέα επίθεση στη μισθοδοσία των εργαζομένων.  Η επιλογή της στιγμής για αυτές τις μειώσεις στο συγκεκριμένο τμήμα των εργαζομένων δεν είναι τυχαία. Προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, τη διάσπαση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων τώρα που χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση απέναντι στη σφαγή που έχουμε μπροστά μας. Είναι  γνωστή η τακτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθεί και η σημερινή, να επιτίθεται κομματιαστά στους εργαζόμενους (νέους, παλιούς, οκταμηνίτες, εργολαβικούς κτλ.)
Σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός αποδυκνείεται ο καλύτερος συνεργάτης της κυβέρνησης μιας και παίζει το παιχνίδι της. Με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό καλλιεργεί τη λογική των ισοδύναμων (να ρίξετε τα βάρη αλλού), των εξαιρέσεων, βάζοντας βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους. Ταυτόχρονα ρίχνει την ευθύνη για την αντιλαϊκή πολιτική σε «νεοφιλελεύθερες» επιλογές δημιουργώντας αυταπάτες ότι μια άλλη διαχείρηση «κεντροαριστερή, σοσιαλδημοκρατική» θα σώσει τους εργαζόμενους. Είναι οι ίδιοι που με την υπογραφή τους στην τελευταία ΕΣΣΕ αποδέχτηκαν τις μεγάλες μειώσεις μισθών και άφησαν ανοιχτό το παράθυρο για περαιτέρω μειώσεις αφου αποδέχτηκαν τον μνημονιακό μηχανισμό περιορισμού του μισθολογικού κόστους.
Σε αυτές τις συνθήκες συνεδρίασε το Δ.Σ. το Σπάρτακου με ταχύτητες express και αποφασίστηκαν απεργιακά μέτρα, τη στιγμή που για το ασφαλιστικό, την οργάνωση της μάχης και της απεργίας τη συζήτηση την μετέθεσαν στο μέλλον. Η Αγωνιστική Συνεργασία συμφώνησε με τα απεργιακά μέτρα (απο Τετάρτη 20 Γενάρη) για να οργανωθεί η απάντηση στις νέες μειώσεις όμως κατέθεσε τη δική της πρόταση. Ο αγώνας να πάρει γενικότερα χαρακτηριστικά ενάντια σε όλες τις μειώσεις, ενάντια στον ασφαλιστικό όλεθρο, την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα, εργολαβίες), την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Προτείνει ένα πλαίσιο που έρχεται σε αντιπαράθεση με την προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων, συμβάλει στην ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική. Απαιτούμε.
-          Να μην έρθει στη βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
-          Καμία μείωση μισθών. Ανάκτηση του συνόλου των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης.
-          Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και εργολαβίες με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. 
-          Να τηρηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιείνης και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σαν μια γροθιά να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να το πάρει πίσω. Κλιμακώνουμε τον αγώνα με συλλαλητήρια, παρεμβάσεις, με πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Προετοιμαζόμαστε με συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Όλοι στα συλαλλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
Κοζάνη: Κεντρική Πλατεία στις 7:30μ.μ
Πτολεμαίδα : Κεντρική Πλατεία στις 6:00μ.μ

Αρχειοθήκη ιστολογίου