Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Υπουργό ΠΕΝ κ. Σκουρλέτη, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα του Σωματείου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση ΓΕΝΟΠ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Υπουργό ΠΕΝ κ.
Σκουρλέτη, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα  του Σωματείου.
Για την αναγκαιότητα και τα αίτια που οδήγησαν στη λήψη απόφασης για την εφαρμογή απεργιακών μέτρων, ενημερώθηκε διεξοδικά- από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ-  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Τετάρτης (27/1) στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Μ. Δημητριάδης. Άξιο αναφοράς (στο σημείο αυτό) είναι το γεγονός ότι τα απεργιακά μέτρα ξεκίνησαν και εξακολουθούν να..
εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή από τους εργαζόμενους στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Σκουρλέτη, έγινε αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν και απειλούν τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας  και που αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισής τους θα επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα.
Ο Υπουργός εξέφρασε μεν την κατανόησή του για την ανησυχία και τον προβληματισμό των εργαζόμενων για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δύσκολη διαπραγμάτευση και στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές.
Με θετική διάθεση, εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει τα μέγιστα τόσο για τα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του όσο και για τα ζητήματα που άπτονται συναρμόδιων Υπουργών (όπως πχ είναι το ζήτημα της Επιτροπής Κρίσεως Εργατικών Ατυχημάτων αλλά και το θέμα των προσλήψεων), έτσι ώστε μέσα από συνεργασία τους να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Απόλυτη ταύτιση υπήρξε ως προς την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους της παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση λιγνίτη και ως προς την κατεύθυνση αυτή ο Υπουργός ζήτησε την συμβολή του συνδικάτου ώστε να ενημερωθεί για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αναγκαίο προσωπικό.
Σε ότι έχει να κάνει με τις μισθολογικές στρεβλώσεις που προέκυψαν από τους Μνημονιακούς Νόμους, ο Υπουργός φάνηκε να αντιλαμβάνεται απολύτως τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν (καθότι το προσωπικό του Ομίλου ΔΕΗ είναι υποχρεωμένο να εργάζεται πολλές περισσότερες ώρες από το Νόμιμο 8ωρο), δεσμευόμενος να βοηθήσει, έτσι ώστε το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Οικονομικών, να αντιληφθεί  την ανάγκη άμεσης επίλυσής τους.
Ο αγώνας των εργαζόμενων όχι απλά συνεχίζεται αλλά ενισχύεται σε όλα τα μέτωπα και εντείνεται, με απώτερο στόχο όχι μόνο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση αλλά και να βρεθεί, άμεσα.
Συνεχίζουμε !!!
Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου