Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν αναμένονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση της Ρόδου στην τουριστική περίοδο


Με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο,  το Δήμαρχο της Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Φλεβάρη  και τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Γ. Πόκκια συναντήθηκε χθες η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκπροσώπων της στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ν. Χατζηαργυρίου, του Αντιπρόεδρου κ. Ι. Μάργαρη, του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου κ. Η. Μενεγάτου και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών με τους τοπικούς Φορείς, ήταν η ενημέρωσή τους, για τα τρέχοντα ενεργειακά θέματα της Ρόδου.
Ειδικότερα, η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, παρουσίασε το πόρισμα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκαν το  Μάρτιο.
Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, τα..
φαινόμενα αυτά, αποδίδονται σε τεχνικά θέματα και στις σπάνιες συνθήκες που επικράτησαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε συνδυασμό με τα χαμηλά φορτία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΔΕΔΔΗΕ επεξεργάζεται τα συμπεράσματα του εν λόγω πορίσματος και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΔΕΗ/Παραγωγής, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για διακοπές από τα ίδια αίτια κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το κρίσιμο θέμα ενίσχυσης του Δικτύου Διανομής του νησιού και της ασφαλούς ηλεκτροδότησης της πόλης της Ρόδου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης κατασκευής νέου Κέντρου Διανομής εντός της πόλης.
Ο κ. Χατζηαργυρίου τόνισε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας του νέου Κέντρου Διανομής,  αναφέροντας  χαρακτηριστικά  ότι εάν δεν προχωρήσει η κατασκευή του, ενδεχόμενη βλάβη στο Δίκτυο, μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης της πόλης.
«Με το νέο Κέντρο Διανομής, όχι μόνο θα διασφαλισθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της πόλης, αλλά θα δημιουργηθούν και όλες οι απαραίτητες υποδομές για τα νέα αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα στο νησί», προσέθεσε ο ίδιος.
«Στον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν υποδειχθεί από το Δήμο και τους τοπικούς Φορείς, εναλλακτικές περιοχές πέραν του Αγίου Νικολάου για την κατασκευή του νέου Κέντρου Διανομής, τις οποίες και έχει εξετάσει ενδελεχώς τεχνικά, τόσο παλαιότερα όσο και αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, η περιοχή του Αγίου Νικολάου είναι η πλέον ενδεδειγμένη και με τα περισσότερα πλεονεκτήματα, κυρίως από περιβαλλοντικής πλευράς, όσο και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης των κατοίκων και των επισκεπτών από την κατασκευή των νέων έργων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ, παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του όλες τις δικαστικές αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την άμεση κατασκευή του Κέντρου Διανομής στη συγκεκριμένη περιοχή, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τις τοπικές Αρχές και Φορείς και της διατήρησης κλίματος σεβασμού και συναίνεσης με την τοπική κοινωνία, σκοπεύει να παρουσιάσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα σε εκπροσώπους όλων των αρμόδιων Τοπικών Αρχών και Φορέων, τις λεπτομερείς μελέτες και μετρήσεις που έχει διεξάγει σε συνεργασία με ανεξάρτητους εθνικούς ερευνητικούς φορείς, όπως ο Δημόκριτος, οι οποίες αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για επιβλαβείς επιπτώσεις στους κατοίκους και στο περιβάλλον από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Διανομής στην περιοχή του Αγίου Νικολάου» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χατζηαργυρίου.

 http://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου