Κυριακή 22 Μαΐου 2016

«Μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ εξαπάτησε δυο ηλικιωμένες

Ο 29χρονος Έλληνας είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν το κόλπο της υποτιθέμενης βλάβης 

Από το modus operandi του απατεώνα που εξαπάτησε δυο ηλικιωμένες σε χωριά της Ημαθίας παριστάνοντας τον τεχνικό της Δ.Ε.Η., κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα δυο κρούσματα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας που τον γνώριζαν από παλιά.

Ο 29χρονος Έλληνας είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν
το κόλπο της υποτιθέμενης βλάβης στον μετρητή και τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος κι έτσι, όταν οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες του από τις λίστες σεσημασμένων στα θύματά του, εκείνα τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα με αποτέλεσμα να ..σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και να υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ο νεαρός απατεώνας πήγε αρχικά στο σπίτι μιας 78χρονης με το πρόσχημα της βλάβης και την έπεισε να του δώσει τα χρυσαφικά της για να τα… προστατεύσει από τυχόν ηλεκτρική εκκένωση! Όμως, τα άρπαξε και έγινε καπνός με αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος συνεργός του. Το ίδιο έκανε αμέσως μετά και στο σπίτι μίας 74χρονης σε άλλο χωριό της Ημαθίας, από το οποίο έκλεψε χρυσαφικά αξίας 500 ευρώ! Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τυχόν άλλα θύματα και να ταυτοποιηθεί ο συνεργός του δράστη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου