Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει παραχώρηση ή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει παραχώρηση ή ιδιωτικοποίηση των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ  και των αστικών συγκοινωνιών, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος αποσαφήνισε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού καλύπτεται από πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης.
Πέραν αυτού ο υπουργός δήλωσε ότι το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου είναι δύο από τα θέματα «αγκάθια» που παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Σημείωσε ακόμη πως η Αθήνα δεν δέχεται να πωληθούν σε επενδυτικά ταμεία..
(funds) τα «κόκκινα» δάνεια που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.
Όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει στους θεσμούς την απόσυρση της εγγύησης του Δημοσίου, ή διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί ένα «ενδιάμεσο» σύστημα.
Όσον αφορά στο ΕΚΑΣ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε βέβαιος πως «θα βρεθεί λύση», υπό τη σκιά πληροφοριών πως οι εταίροι ζητούν την ταχύτερη κατάργησή του.
Ένα ακόμα ζήτημα που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εγείρουν οι εταίροι είναι η παραχώρηση του Ελληνικού, όμως ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.
Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσό των 7,5 δισ. ευρώ που προορίζεται άμεσα για την Ελλάδα, αν και παραδέχτηκε ότι με δεδομένες τις υποχρεώσεις της χώρας μας η δόση δεν δίνει «μαξιλαράκι».

 http://energypress.gr/news/stathakis-i-kyvernisi-den-prokeitai-na-epitrepsei-parahorisi-i-idiotikopoiisi-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου