Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αναθεώρηση συμβάσεων τώρα, ζητούν 3 μεγάλες βιομηχανίες από τη ΔΕΗ

Χρήστος Στεφάνου
Τα τρία βασικά σημεία στα οποία εστιάζουν οι βιομηχανίες που προέρχονται από το χώρο των τσιμέντων, του χάλυβα και του αλουμινίου, είναι τα εξής:
Πρώτον η χρονική διάρκεια:
Η σύμβαση με το Αλουμίνιο ισχύει μέχρι το 2020, δίνοντας το περιθώριο για έναν σταθερό μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό για τη βιομηχανία. Αντίστοιχη
δυνατότητα ζητείται και από τους άλλους μεγάλους πελάτες
Δεύτερον η έκπτωση όγκου 25%
Ζητείται να υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη και για τις καταναλώσεις των υπολοίπων μεγάλων πελατών της υψηλής τάσης
Τρίτον η έκπτωση έγκαιρης προεξόφλησης 15%
Αυτή τη στιγμή ισχύει έκπτωση 5% για τους πελάτες της υψηλής τάσεις σε περίπτωση έγκαιρης αποπληρωμής. Ζητείται ωστόσο να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη σε περίπτωση προεξόφλησης να δίνεται μια επιπλέον έκπτωση 10%
Εκτός από τους τρεις βασικούς όρους για κάποιους μεγάλους πελάτες τίθεται θέμα και για την έκπτωση ειδικού καταναλωτικού προφίλ 8% που ισχύει για την Αλουμίνιον, αφού μπορεί να μην έχουν την ίδια κατανάλωση σε όγκο, έχουν όμως σταθερό προφίλ σε 24ωρη βάση, που δικαιολογεί αντίστοιχη έκπτωση.
Το ενδιαφέρον στην κίνηση των πελατών της υψηλής τάσης είναι ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν παραστεί και στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ που ενέκρινε τους νέους όρους τιμολόγησης για την Αλουμίνιον, παρεμβαίνοντας μάλιστα προκειμένου να ζητήσουν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Η τότε στάση τους, δηλαδή αποτελούσε ένα σαφές δείγμα των προθέσεών τους, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν ίσους όρους και προϋποθέσεις.
Σύμφωνα  με πληροφορίες, μάλιστα, παρά τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ότι η περίπτωση του Αλουμινίου είναι μοναδική και ότι δεν μπορεί να δοθεί η ίδια τιμή σε άλλον καταναλωτή, οι βιομηχανίες είναι διατεθειμένες να τραβήξουν το σχοινί και να φτάσουν μέχρι τα άκρα. «Άρχισαν τα όργανα» είναι η χαρακτηριστική φράση από στέλεχος βιομηχανικού ομίλου που έχει στείλει επιστολή ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση. 

 http://energypress.gr/news/anatheorisi-symvaseon-tora-zitoyn-3-megales-viomihanies-apo-ti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου