Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κεγκέρογλου: Να διαχωρίζεται η πραγματική ρευματοκλοπή από πιθανές μη καταγραφείσες καταναλώσεις

Να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ περιπτώσεων της πραγματικής ρευματοκλοπής και εκτίμησης για πιθανή μη καταγραφείσα κατανάλωση, ζητάει με  ερώτηση του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο κ. Κεγκέρογλου ζητάει επίσης την ένταξη όλων των κατηγοριών οφειλών των καταναλωτών στο διακανονισμό των 36 δόσεων της ΔΕΗ.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του κ. Κεγκέρογλου έχει ως εξής:
«Η πραγματική ρευματοκλοπή και η εκτίμηση για πιθανή μη καταγραφείσα κατανάλωση, είναι δύο διαφορετικά γεγονότα, τα οποία όμως έχουν την ίδια
αντιμετώπιση από την Δ.Ε.Η.
Η Δ.Ε.Η οφείλει να επανεξετάσει την διαδικασία με την οποία διαπιστώνεται αν η πιθανή μη καταγραφείσα κατανάλωση είναι πράγματι ρευματοκλοπή ή αν οφείλεται σε μειωμένη κατανάλωση λόγω: α) μη χρήσης της κατοικίας για το αντίστοιχο διάστημα, β) μείωσης αναγκών λόγω απουσίας για ένα διάστημα όλης ή μέρους της οικογένειας, γ) ανακαίνισης κατοικίας κ.λπ και στη συνέχεια να προβαίνει σε χρεώσεις που αφορούν την διαπιστωμένη πλέον μη καταγραφείσα κατανάλωση.
Επιπλέον, όπως γνωρίζετε, η δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει επιβαρύνει περισσότερο τους οικονομικά αδύναμους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα.
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ενώ προβαίνει σε διακανονισμό 36 μηνών, δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις χρεώσεις και όλες τις κατηγορίες οφειλών των καταναλωτών.
Επειδή η συσσώρευση οφειλών ουσιαστικά οδηγεί στην πλήρη αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων.
Επειδή το αγαθό της ενέργειας είναι βασικό και η πρόσβαση σ’ αυτό είναι δικαίωμα και
επειδή με την διαδικασία που ακολουθείται χρεώνονται καταναλώσεις που πιθανόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί αλλά αφορούν πραγματική μείωση της κατανάλωσης από τα νοικοκυριά.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1) Προτίθεσθε να συνεργαστείτε με την ΔΕΗ και να προωθήσετε επανεξέταση της διαδικασίας διαπίστωσης της πιθανής μη καταγραφείσας κατανάλωσης, ώστε να μην χρεώνονται εικονικές καταναλώσεις;
2) Προτίθεσθε να εξετάσετε τη δυνατότητα θέσπισης από τη ΔΕΗ κανόνα διακανονισμού 36 δόσεων που να περιλαμβάνει  όλες τις χρεώσεις και τις οφειλές των καταναλωτών χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις;»

Αρχειοθήκη ιστολογίου