Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΕΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ




Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετοιμάζονται οι κατά τόπους υπηρεσίες του Ομίλου ΔΕΗ να εορτάσουν τις εορτές της Αγίας Βαρβάρας (προστάτιδας των Λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ) και του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα εορτάζουν πανελλαδικά επτά (7) Παρεκκλήσια του Ομίλου ΔΕΗ. Τρία είναι αφιερωμένα στην Αγία Βαρβάρα και τέσσερα στον Άγιο Νικόλαο.
Αναλυτικά τα μέρη που βρίσκονται τα Παρεκκλήσια και τα προγράμματα εορτών παρουσιάζονται στη συνέχεια.
1.   Εορτές Αγ. Βαρβάρας.
Επίκεντρο των εορτών της Αγίας Βαρβάρας είναι τα παρεκκλήσια που βρίσκονται στα Ορυχεία της ΔΕΗ. Εορτάζουν λοιπόν το ΛΚΔ Μακεδονίας, το ΛΚ Μεγαλόπολης και το πρ. Λιγνιτωρυχείο του Αλιβερίου.
·         Μεγαλόπολη
Όπως κάθε χρόνο η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας θα εορταστεί στις
4/12/2016 στο εκκλησάκι που υπάρχει δίπλα από την πίστα του Μοτοκρός στον χώρο του παλιού  Ορυχείου της ΔΕΗ στην Θωκνία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΚΜ διοργανώνονται απ’ αυτό οι παρακάτω εκδηλώσεις:
07:30-10:00 : Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου.
10:00 : Τρισάγιο στη μνήμη Συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
11:00 : Προσφορά άρτου, γλυκισμάτων και καφέ στην Καντίνα ΑΗΣ.

Παρακαλούνται οι Ευσεβείς Χριστιανοί να τιμήσουν με την παρουσία τους την Προστάτιδα των Λιγνιτωρυχείων  «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και να θαυμάσουν το πέτρινο εξωκκλήσι της με τις περίφημες Αγιογραφίες.
Για την εξυπηρέτηση του κοινού θα δρομολογηθούν λεωφορεία της ΔΕΗ από τη Κεντρική Πλατεία (Εθνική Τράπεζα) της Μεγαλόπολης ως εξής:
α) ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12/2015 ώρα 15:30 μ.μ. για τον ΕΣΠΕΡΙΝΟ
β) ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12/2015 ώρα 07:30 π.μ. για τη ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Με Ι.Χ. μόνο από το δρόμο δια μέσου του χωριού ΠΛΑΚΑΣ.
·         Πτολεμαΐδα
Ανήμερα της εορτής τελείται Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Λιγνιτικού Κέντρου όπου συνήθως χοροστατεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος. Ακολουθεί τρισάγιο στη μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας έξωθεν του Παρεκκλησίου.
·         Αλιβέρι
Και εδώ τελείται Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής στο Παρεκκλήσι που βρίσκεται στον Οικισμό του πρ. Λιγνιτωρυχείου, στο Μπρινιά Αλιβερίου, όπου συνήθως χοροστατεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Ακολουθεί τρισάγιο στη μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας έξωθεν του Παρεκκλησίου.
1.   Εορτές Αγ. Νικολάου.  
Η μνήμη του Αγίου Νικολάου τιμάται σε τέσσερα Παρεκκλήσια του Ομίλου ΔΕΗ στις 6/12/2016 με Θείες Λειτουργίες.
Συγκεκριμένα εορτάζουν τα Παρεκκλήσια: το γραφικό της ΔΥΗΠ(ΥΗΣ Πλαστήρα), το ιστορικό και με μεγάλη αρχαιολογική αξία του ΚΔΕΠ στην Κάντζα Αττικής, και τα νεόδμητα του ΛΚΔΜ/  Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου και του ΚΥΤ Λάρισας της ΔΣΣΜ του ΑΔΜΗΕ.  
Προσκαλούνται όλοι οι συνάδελφοι και κάθε ενδιαφερόμενος στις ιερές αυτές πανηγύρεις για να τιμήσουν με τη φυσική τους παρουσία τους εορταζομένους Αγίους αφενός και να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την επιτέλεση του καθήκοντος αφετέρου.

Θεοδόσιος Κάτσενος
Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ 

Αρχειοθήκη ιστολογίου