Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Αδαμίδης: «Βασιλικότερος του βασιλέως ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Με την εξής ανακοίνωση σχολίασε τις ενεργειακές προτάσεις του προέδρου της ΝΔ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης:
"Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει δελεαστικά πακέτα για την εκποίηση της λιγνιτικής παραγωγής με καταστροφικές συνέπειες για τη ΔΕΗ,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ηράκλειο της Κρήτης -αθεράπευτα νεοφιλελεύθερος- αποδεικνύεται «βασιλικότερος του βασιλέως» και ζητά την περαιτέρω μείωση του (ήδη συνεχώς μειούμενου) μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά!
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε «για μείωση του κόστους ενέργειας που αποτελεί
τροχοπέδη και ανασταλτικό παράγοντα για πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις» δείχνοντας να αγνοεί την ξεκάθαρη διαχρονικά (για περισσότερο από έξι δεκαετίες) υποστήριξη της βιομηχανικής παραγωγής μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ αλλά και πρόσφατα μέσω άλλων πρακτικών και πολιτικών όπως το μέτρο της διακοψιμότητας.
Έκανε επίσης λόγο για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας ενεργειακής φτώχειας.Προφανώς και γνωρίζει (αλλά μάλλον αδιαφορεί) ο κ.Μητσοτάκης ότι οι ιδιώτες πάροχοι αρνούνται να συμβληθούν με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου (ΚΟΤ) και πως τα 700.000 ελληνικά νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ επειδή η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι υποχρεωμένη από το νόμο! Στην περίπτωση που μειωθεί περαιτέρω η ΔΕΗ πως θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ευάλωτων καταναλωτών;
Ακόμα, μίλησε για επανεκκίνηση των διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όταν είναι γνωστό ότι και το κόμμα του αποδεδειγμένα έθεσε εμπόδια στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών στη χώρα μας απότη ΔΕΗ, την πρώτη εταιρία ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ που ανέπτυξε μονάδες ΑΠΕ και μάλιστα με τεχνολογία αιχμής (για την εποχή της) ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 !!!
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Κρήτη προφανώς και ήθελε να χαϊδέψει τα αυτιά των συμπατριωτών του υποστηρίζοντας ότι «Θα επιτρέψουμε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ ώστε να ολοκληρωθούν οι μεγάλες επενδύσεις υποδομών, να ενωθεί επιτέλους ενεργειακά η Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να μπορεί να γίνει μια ατμομηχανή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»
Η πρόταση του δημιουργεί ερωτηματικά εκτός αν ουσιαστικά επαναφέρει την πρόταση του κόμματός του για πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ σε ξένο επενδυτή. Σε κάθε περίπτωση να θυμίσω στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι η καταστροφική εξέλιξη του ακρωτηριασμού της ΔΕΗ με την πώληση του Διαχειριστή Μεταφοράς έχει ήδη συντελεστεί και στον ΑΔΜΗΕ έχει εισέλθει ΗΔΗ στρατηγικός επενδυτής. Εκτός και εάν η κινεζική State Grid που απασχολεί 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας στον κόσμο, διαχειρίζεται κεφάλαια 536 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι στρατηγικός επενδυτής για τον κ. Μητσοτάκη αλλά … «ταξίαρχος επενδυτής»!!!!"

 https://energypress.gr/news/adamidis-vasilikoteros-toy-vasileos-o-kyriakos-mitsotakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου