Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΕΤΕ-OMIΛΟΥ/ΔΕΗ: Με απλήρωτες υπερωρίες οι τεχνικοί της ΔΕΗ δίνουν σκληρό αγώνα με κίνδυνο της ζωής τους



Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να μην μπορούν να απολαύσουν το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν στο Δίκτυο της χώρας, την ίδια στιγμή που ένιωθαν παραμελημένοι από τις Κρατικές Αρχές.
Ενώ η Πολιτεία τους άφησε έρμαιο των καιρικών συνθηκών, δε συνέβη το ίδιο με τους Τεχνίτες του Ομίλου ΔΕΗ και ειδικά, εκ της φύσεως, τους σκληρά εργαζόμενους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι έδωσαν για άλλη μια φορά έναν σκληρό αγώνα με κίνδυνο της ζωής τους, ώστε να αποκατασταθεί το γρηγορότερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές.
Με πλήρη αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης, το σύνολο των Τεχνικών ανταποκρίθηκε ταχύτατα σε
κάθε αίτημα των πολιτών, γιατί αυτό προτάσσει το καθήκον τους και η επαγγελματική τους ευσυνειδησία, αφήνοντας ταυτόχρονα σε δεύτερη μοίρα την οικογένειά τους και την αυτονόητη ανάπαυσή τους, καθώς εργάζονταν ακατάπαυστα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο όπου αυτό ήταν απαραίτητο.
Θεομηνίες, καύσωνες και διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες που δεν προσδιορίζονται στην εργασία μας, αναγνωρίζονται επαρκώς από την κάθε κυβέρνηση σε όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τα φαινόμενα αυτά, όχι όμως για τους Τεχνικούς του Ομίλου ΔΕΗ, πολύ περισσότερο βέβαια για τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΔΗΕ, παρόλο που θρηνούμε συχνά θύματα από εργατικά ατυχήματα.
Οφείλει η Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει με ίσους όρους όλους τους εργαζόμενους και να μην εθελοτυφλεί και κρύβεται πίσω από συμφωνίες “κυρίων” του παρελθόντος, όσον αφορά το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, γιατί οι δαπάνες αυτές είναι ανελαστικές και άκρως απαραίτητες, γιατί κατά βάση αφορούν την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι κάποιας συντεχνίας.
Ως πότε, κύριοι της Κυβέρνησης, οι Τεχνικοί του Ομίλου ΔΕΗ θα εργάζονται υπερωριακά με κίνδυνο της ζωής τους χωρίς να πληρώνονται; Αυτά πρεσβεύατε όταν διακηρύσσατε τα φιλεργατικά σας αισθήματα;
Η αποκατάσταση αυτής της πρωτοφανούς αδικίας είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, τουλάχιστον ως φόρο τιμής προς τους νεκρούς συναδέλφους μας που «έπεσαν» στην ώρα του καθήκοντος.
Η Ε.ΤΕ. ΔΕΗ συγχαίρει όλους τους Τεχνικούς για την τιτάνια μάχη που έδωσαν και δίνουν καθημερινά για να διατηρήσουν το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας όρθιο και να εξυπηρετήσουν τον Έλληνα καταναλωτή. Θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα μάχεται συνέχεια, κόντρα στις αντιξοότητες και τα εμπόδια που προτάσσει η κυβέρνηση, έως ότου να επιτύχει τη δικαίωση όλων των εργαζομένων και να εξαλείψει τις ανισότητες και τις αδικίες που υπάρχουν. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου