Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Παρά τις αντιπαραθέσεις για την εξαγορά από τη ΔΕΗ, η εταιρεία EDS ενισχύει τη θέση της στην αγορά των Σκοπίων

Γιάννα Παπαδημητρίου
Παρότι η εξαγορά της σκοπιανής EDS από τη ΔΕΗ βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας (αλλά και εισαγγελικής έρευνας στα Σκόπια), φαίνεται ότι η ΔΕΗ δεν πτοείται και προχωράει στην υλοποίηση των σχεδιασμών της για την επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στη γειτονική χώρα.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια, σύμφωνα με τις οποίες η EDS έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο δημόσιο διαγωνισμό Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας για την εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανταγωνισμός για το συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι μεγάλος, με την αυστριακών συμφερόντων EVN να φέρεται να είναι ο μεγάλος αντίπαλος της EDS.
Σημειώνεται, βέβαια, ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με την καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών να είναι η ερχόμενη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου.
Με δεδομένο το πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά και τον ευαίσθητο χαρακτήρα όλων των ζητημάτων που αφορούν τις ελληνοσκοπιανές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα τη δεδομένη περίοδο, είναι φυσικό οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στα Σκόπια να παρακολουθούν από κοντά τις σχετικές εξελίξεις και να ενημερώνουν σχετικά την Αθήνα.

energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου