Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Εργατικό ατύχημα στον ΑHΣ ΚΑΡΔΙΑΣ – Κατέρρευσε ο αποθέτης



Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στον ΑHΣ ΚΑΡΔΙΑΣ γύρω στις 8 η ώρα σήμερα Τρίτη, όταν κατέρρευσε αποθέτης – απόληπτης στην αυλή λιγνίτη του σταθμού. Ο ένας εργαζόμενος φέρει σοβαρά τραύματα στα πλευρά ενώ ο δεύτερος είναι ελαφρότερα τραυματίας.
Kάντε κλικ εδώ για τη συνέχεια…

 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, άμεσα κινήθηκε η διαδικασία εκτάκτων καταστάσεων του Σταθμού και σε πρώτη φάση απεγκλωβίσθηκε ο πρώτος των εργαζομένων και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Σταθμού στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εν λόγω εργαζόμενος φέρει θλαστικά τραύματα στα πλευρά του και παραμένει στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς μετά και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο δεύτερος εργαζόμενος απεγκλωβίσθηκε και με τη συνδρομή
της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους.
Η Επιχείρηση διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στην αστοχία του μηχανήματος. Η βλάβη στο μηχάνημα το καθιστά επί του παρόντος μη λειτουργικό, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία του ΑΗΣ Καρδιάς με λιγνίτη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου