Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Συνάντηση με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ είχαν εκπρόσωποι του Δήμου Ρόδου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα έχουμε ξανά στο νησί φαινόμενα όπως το τελευταίο μπλακ άουτ και την απαίτηση να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου, έθεσαν προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ οι εκπρόσωποι του Δήμου της Ρόδου κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν μαζί τους την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια ο οποίος συμμετείχε.
Με τον ΔΕΔΔΗΕ
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη νέα Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, το νέο  Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Στέφανο Οχταποδά, τον κ. Κωστάκη μέλος του Δ.Σ. καθώς και τρία υψηλόβαθμα στελέχη, τον κ. Δράτσα, τον κ. Δασκαλάκη και την κα Σταυροπούλου. Από πλευράς Δήμου Ρόδου, επικεφαλής ήταν βέβαια ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος ενώ εκτός από τον κ. Πόκκια συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Τσίκκης.



Όπως ενημέρωσε, χθες, λοιπόν, ο κ. Πόκκιας, στη συνάντηση τέθηκε επιτακτικά ο προβληματισμός και η αγωνία τους σχετικά με τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΗ, τα ενεργειακά προβλήματα και κυρίως τα μπλακ άουτ που σημειώθηκαν στο νησί. Μάλιστα, ο κ. Πόκκιας είπε ότι δεν τους καλύπτει η ανακοίνωση που έστειλε ο κ. Οχταποδάς αφού ζήτησαν να υπάρξει διαβεβαίωση ότι δεν θα επαναληφθεί μπλακάουτ και μάλιστα πολύωρο,  και θα πρέπει να προβλεφθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ ο μηχανισμός άμεσης ανταπόκρισης ώστε να μη δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Ακόμη, τόνισαν σε έντονο ύφος μάλιστα, ότι θεωρούμε ότι είμαστε αδικημένοι ως τόπος από τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ διότι δεν έχει θωρακιστεί όπως πρέπει το νησί ώστε να υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια. Βέβαια, όπως μετέφερε ο κ. Πόκκιας, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την άποψη ότι δόθηκε η ανάλογη προσοχή όσο αφορά στα ενεργειακά προβλήματα  του νησιού, όμως οι ίδιοι επιμένουν σε τέσσερα-πέντε σημεία που ζητούν άμεσες απαντήσεις και διασφάλιση αυτού που αποκαλούμε ενεργειακή ασφάλεια.

Επίσης, όπως έγραψε η «Ροδιακή», μέχρι τις 20 του μηνός αναμένεται το πόρισμα καθηγητή πανεπιστήμιου που όρισε ο ΔΕΔΔΗΕ για τα αίτια του μεγάλου μπλακάουτ. Μάλιστα, αυτό το τελευταίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγιναν πρόπερσι και τους διαβεβαίωσαν γι’ αυτό, ότι, δηλαδή, τα αίτια που προκάλεσαν εκείνα του 2016 αντιμετωπίστηκαν ενώ το τελευταίο ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Όμως, αυτό που ζήτησαν οι εκπρόσωποι του νησιού είναι αυτά να θεραπευτούν ώστε να μην προκύψουν ξανά τέτοια ζητήματα.

Ακόμη, έθεσαν το ζήτημα της ασφάλειας, της συντήρησης και της αντικατάστασης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ όσο αφορά στην προμήθεια των υλικών, την επάρκεια και την ταχύτητα που γίνονται συντηρήσεις ώστε να μην προκύπτουν ζητήματα όπως ότι έχουμε δίκτυα που πέφτουν με την πρώτη βροχή ή στύλους οι οποίοι είναι έτοιμοι να πέσουν και να προκαλέσουν κανένα ατύχημα.

Το τρίτο ζήτημα, το οποίο έθεσαν ζητώντας χρονοδιάγραμμα, είναι ότι μετά τη λειτουργία του σταθμού του Αγίου Νικολάου, θα υπάρξουν κάποια έργα διασύνδεσης με τον σταθμό του Ροδινιού και εκεί αναμένεται μία ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης. Έτσι, ζήτησαν όλο αυτό να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σε έναν με δύο μήνες δηλαδή, και να μην επεκταθεί. Διαφορετικά, να προβλέψουν άλλους τρόπους ώστε να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω ο κόσμος. Οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ τους έδωσαν διαβεβαιώσεις γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι του Δήμου τη ζήτησαν και γραπτώς.

Υπάρχει πάντως αυτή η διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθεί όλο το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα και ότι οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι μετά τη λειτουργία αυτού του σταθμού θωρακίζεται η πόλη για τα επόμενα σαράντα χρόνια τουλάχιστον.

«Είναι αδιανόητο η Ρόδος να έχει τέτοια προβλήματα», είπε ο κ. Πόκκιας, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραν ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να επισκεφθούν τη Ρόδο στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τα αεροπορικά
Ο ίδιος, αναφέρθηκε, ακόμη, και στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της Aegean κατά την οποία τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αερομεταφορές στην περιοχή μας αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά της Εταιρίας η οποία έχει λίγα δρομολόγια για τη διασύνδεση της Ρόδου, κυρίως με την Αθήνα, ενώ και το κόστος των εισιτήριων είναι υψηλό.

Όπως είπε ο κ. Πόκκιας, υπάρχει η καταρχήν θετική εξέλιξη ότι θα αυξηθούν τα δρομολόγια και περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα διότι αυτή τη στιγμή η τελευταία πτήση είναι στις 6:30 το απόγευμα και μαζεμένες πτήσεις το πρωί οι οποίες δεν εξυπηρετούν τους συμπατριώτες μας. Επίσης, έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη ο ίδιος είχε μία πρώτη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ισπανικής αεροπορικής Εταιρίας Volotea στην Αθήνα, η οποία από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει πτήσεις καθημερινές Αθήνα-Ρόδο.

Πρόκειται για μία καινούργια Εταιρεία και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος εδώ και τρεις μήνες για να προσελκύσει καινούργιες αεροπορικές εταιρίες και μ’ αυτό τον τρόπο να τονωθεί κυρίως η ανταγωνιστικότητα με την αεροπορική διασύνδεση της Ρόδου με την Αθήνα πρωτίστως και με άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Επίσης, το επόμενο διάστημα όταν θα έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Εταιρίας από την Ισπανία, έχουν ζητήσει να γίνει μία συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος για να συζητήσουν το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και τις δυνατότητες αυτή να μπει σε μία πιο μόνιμη βάση.
(rodiaki.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου